DeNoise AI

De verbeterde versie van DeNoise AI brengt een aantal bugfixes en een betere compabiliteit met Lightroom en Photoshop.

DeNoise AI is software van Topaz labs waarmee je beeldruis uit je foto’s kan verwijderen. De tool maakt gebruik van machine learning-technologieën om de imperfecties tegen te gaan. Met de software kan je foto’s opschonen, zodat ze er zelfs bij hoog ingestelde gevoeligheden als ISO 10.000 of hoger scherp en fris uitzien.

Topaz Labs heeft gisteren versie 2.4 van DeNoise AI uitgebracht. De update zorgt voor een betere kwaliteit, ondersteuning van RAW-bestanden en veranderingen in de interface. Het programma is bovendien tot 12 februari met 20 procent korting verkrijgbaar. Op de website is ook een trialversie beschikbaar.

Verbeteringen DeNoise AI

Op de verbeterlijst heeft Topaz een groot aantal punten genoteerd. Zo heeft het softwarebedrijf de Low Light modellen voor het programma geupdated naar de nieuwste versies. Ook de plug-ins voor Photoshop zijn verbeterd, alle settings worden nu correct opgeslagen en geopend.

DeNoise AI ondersteunt nu veel meer beeldformaten. Op RAW-gebied kan de software in de nieuwe versie ook omgaan met ARI- en CR3-bestanden. De tool werkt nu bovendien met acht nieuwe niet-RAW-formaten. Ook in BMP-, HEIC-, PPM-, PGM-, PBM-, PNM-, TGA- en WEBP-bestanden kan je nu de beeldruis weghalen. De tool kan bovendien non-ASCII bestandsnamen vanuit Lightroom lezen, zoals Japans en Koreaans.

Ook de interface van DeNoise AI is van een update voorzien. Zo geeft de tool aan hoe lang het opslaan van een bestand nog duurt. Ook heeft Topaz een waarderingssysteem toegevoegd. Met een klik op een icoontje kan je feedback vragen als je problemen ondervindt.

Vanaf versie 2.4 verschijnt er bij de Brightness-regelaar extra informatie om uit te leggen waarom iets niet kan werken. Ook krijg je nu uitleg waarom een model niet werkt, in plaats van dat de preview simpelweg niet geüpdatet wordt.

DeNoise AI 2.4 brengt verder nog een aantal verbeteringen die de stabiliteit verbeteren of typische problemen oplossen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in