Tamron 70-300 mm F4.5-6.3

De Tamron 70-300 mm F4.5-6.3 Di III RXD is ‘s werelds kleinste en lichtste telezoomlens voor Sony E-mount fullframe systeemcamera's.

Tamron heeft een nieuwe zoomlens aangekondigd, de Tamron 70-300 mm F4.5-6.3. het objectief is ontwikkeld vanuit het concept om fotografen overal het plezier van het maken van tele-opnamen te bieden. Het resultaat daarvan is het kleinste en lichtste 70-300mm-zoomobjectief ter wereld. Het objectief heeft een lengte van slechts 148 mm en een gewicht van 545 gram, maar levert toch een zeer goede beeldkwaliteit.

De zoom heeft een maximale opening van f/4.5 bij een brandpuntsafstand van 70 mm, bij 300 mm is dat f/6.3. Op dat telebereik kan het diafragma worden dichtgeknepen tot minimaal f/32. Het diafragma zelf is opgebouwd uit zeven lamellen. In het maximale telebereik kan de 70-300mm scherpstellen op een minimale afstand van 1,5 meter, aan de andere kant van het bereik is dat 80 cm. De beeldhoek is bij 70 mm ongeveer 34 graden, in telestand 8.

De behuizing is op zes kritieke locaties afgedicht om het binnendringen van vocht en/of regendruppels te beperken. Deze vochtwerende constructie biedt een extra beschermlaag bij het buiten fotograferen onder ongunstige weersomstandigheden. De behuizing heeft een maximale breedte van 77 mm en er passen filters van 67 mm op. Dat is inmiddels de standaardfiltermaat die Tamron voor Sony E-objectieven gebruikt.

Tamron 70-300 mm F4.5-6.3

Binnen in de Tamron 70-300 mm F4.5-6.3

Het interne glaswerk bestaat uit 15 lenselementen die zijn verdeeld over 10 groepen. In het ontwerp is plaats voor een element met lage dispersie, die ervoor moet zorgen dat aberraties tot een minimum worden beperkt. Ook is Tamron’s BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) coating aanwezig om reflecties te beperken. Het optisch ontwerp is daarmee in staat om over het hele zoombereik zeer contrastrijke en scherpe beelden vast te leggen. De optische prestaties van de lens zijn nog beter als je gebruikmaakt van de lenscorrecties die in de Sony-camera’s te vinden zijn.

Het autofocussysteem wordt aangestuurd door de stille Tamron RXD (Rapid eXtra-silent stepping Drive) stappenmotor. Omdat dit objectief compatibel is met de camerafuncties van Sony, inclusief beeldstabilisatie van de camerabody en Eye AF, kunnen gebruikers genieten van comfortabele, snelle en nauwkeurige telezoomfotografie, zelfs uit de hand.
De Tamron 70-300 mm F4.5-6.3 is vanaf eind oktober verkrijgbaar voor een prijs van ongeveer 700 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in