Filmer legt toevallig diefstal van zijn apparatuur vast

0

De Canadese videograaf Javon Martin heeft per ongeluk de diefstal van zijn eigen rugzak met filmapparatuur gefilmd. Dat deed hij afgelopen weekend tijdens een antiracismebijeenkomst in Toronto.

De professionele producent en videograaf maakte bij de demonstratie op het Nathan Philips-plein opnames van een spreker. Op de tribunes achter deze man had hij zijn tas met camera-uitrusting, laptops en harde schijven neergezet. Toen hij de opnames had afgerond, bleek de rugzak met dure inhoud spoorloos.

Diefstal op Instagram

Na de ontdekking bekeek Martin het beeldmateriaal in de hoop er aanwijzingen op te kunnen vinden. Wat bleek? Hij had de dief op heterdaad betrapt op zijn video. De dader zit op de eerste beelden dicht bij de rugzak. Later lijkt hij zich te beseffen dat niemand erop let en slaat hij zijn slag.

Martin zette de beelden op zijn Instagramaccount, en roept op het socialmediaplatform op hem te helpen met het terugvinden van zijn rugzak. Je kunt hem daarbij helpen op de website die hij speciaal daarvoor maakte.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in