EOS Webcam Utility Beta

Ook als je een Apple-fan bent kan je nu EOS Webcam Utility Beta gebruiken. Hiermee maak je van je Canon-camera een webcam.

Canon bracht eind april de tool EOS Webcam Utility Beta uit, waarmee je een ondersteunde Canon-camera kan inzetten als webcam voor je computer. Op die manier kan je die gebruiken voor videoconferenties via bijvoorbeeld Teams, Skype en Zoom. De software was echter alleen nog maar voor Windows-pc’s beschikbaar. Nu heeft Canon ook een versie voor Apple-apparaten online gezet.

De Windows-software is volgens Canon tienduizenden keren gedownload. Het bedrijf zegt veel verzoeken voor een macOS-versie te hebben gekregen.

De versie voor macOS werkt op dezelfde manier als de Windows-versie. Het enige wat je nodig hebt is een ondersteunde camera en een usb-kabel. EOS Webcam Utilty Beta ondersteunt de besturingssystemen 10.15 (Catalina), 10.14 (Mojave) en 10.13 (High Sierra).

EOS Webcam Utility Beta ondersteunt (nog) niet alle camera’s van Canon

De tool EOS Webcam Utility werkt niet met alle Canon-camera’s. Op de Amerikaanse support-pagina’s van Canon vind je een lijst met de camera’s waarvoor het tooltje op dit moment geschikt is. Omdat de software nu nog in bèta-stadium verkeert, is het mogelijk dat later meer camera’s volgen. Ook is het met zo’n nog niet helemaal afgeronde tool mogelijk dat het niet in alle omstandigheden werkt. Eerder heeft Canon een forum geopend, waarop Windows-gebruikers hun ervaringen met EOS Webcam Utility kunnen delen. Nu is er ook een forum voor Apple-fans.

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in