Sony NAB Show

In plaats van op de NAB Show te Las Vegas wordt de langverwachte video-expert Sony a7S III wellicht in een digitale persconferentie bekendgemaakt.

Komt de Sony a7S III er deze maand aan? Ook deze camerafabrikant heeft namelijk aangekondigd dat het op donderdag 20 april een digitale persconferentie gaat houden. Net als bij Canon gaat het bij Sony om een digitale variant van de bijeenkomst die eigenlijk gepland stond voor de 2020 NAB Show. Deze vakbeurs vindt elk jaar in april plaats in Las Vegas, dit jaar van 18 tot 22 april. Maar 2020 NAB Show is geannuleerd vanwege de verspreiding van het coronavirus.

De organisatie van de NAB Show is de Amerikaanse branche-organisatie National Association of Broadcasters, de belangenbehartiger van de professionele Amerikaanse media-industrie. De beurs is dan ook vooral gericht op de professionele kant van het maken van content, met een focus op media, entertainment en technologie. Daarom was het de verwachting, of wellicht meer de hoop, van volgers van de markt dat Sony tijdens het event de lang verwachte a7S III zou introduceren.

Wordt de Sony a7S III de nieuwe video-specialist?

De nieuwe camera zou de opvolger moeten worden van de bijna legendarische a7S II. Die werd direct bij zijn introductie in 2015 door velen als de beste fullframe camera’s voor video bestempeld. Na bijna vijf jaar zijn er echter meer kapers op de kust voor die titel, en er gaan al langer geruchten dat Sony een opvolger met meer megapixels en wellicht 6K-ondersteuning in ontwikkeling heeft.

Sony’s fullframe video-expert a7S II is na vijf jaar wel aan een vervanging toe.

We moeten nog even afwachten of het inderdaad gaat om de bekendmaking van de Sony a7s III, want de digitale persconferentie staat gepland voor maandag 20 april, 18.00 uur lokale Belgische tijd. Dat is dus een uurtje voor de livestream van Canon. Je kan het event van Sony op een speciale website volgen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in