24-240mm

Met de introductie van een voor reisfotografen ideale zoomlens heeft Canon nu zes objectieven in het assortiment voor zijn fullframesysteemcamera's EOS R en RP.

Met de RF 24-240mm F4-6.3 IS USM introduceert Canon de tweede lens met RF-vatting voor zijn fullframesysteemcamera’s in 2019, wat het totaal op zes objectieven voor het EOS R systeem brengt. Met het 24-240mm-bereik en dus een zoom van 10x is het nieuwste objectief vooral voor reisfotografen interessant. Zo is het in de groothoekstand van 24 mm ideaal voor groepsfoto’s, landschaps- en stadsfotografie, terwijl de tele-brandpuntsafstand van 240 mm geschikt is voor het op middellange afstand fotograferen van sportprestaties, evenementen, wilde dieren en mensen.

Dynamische beeldstabilisatie

De lens is de eerste fullframelens van Canon die voorzien is van Dynamic IS, een beeldstabilisatiesysteem dat belichtingen van 5 stops extra mogelijk maakt zodat je langer vanuit de hand foto’s kunt maken en dat bij minder licht. Ook is er een Nano USM autofocusmotor ingebouwd, die snel, stil en vloeiend de scherpstelling kan verleggen. De RF 24-240mm F4-6.3 IS USM weegt slechts 750 gram ondanks de 21 lenselementen, waaronder zich één asferische en twee UD-elementen bevinden. Ook is het objectief voorzien van Canons Super Spectra Coating die lensflare en ghosting tot een minimum moet beperken. Het cirkelvormig f/4-6.3 diafragma is opgebouwd uit 7 lamellen.
De nieuwe zoomlens heeft een ruitvormig geribbelde focusring die ook kan worden geprogrammeerd om de sluitertijd, het diafragma, de belichtingscompensatie of de IS0 te veranderen. De zoomring heeft een rotatie van 100 graden en is te vergrendelen. In groothoekstand heeft de lens een minimale scherpstelafstand van 50 centimeter, in telestand is dat 78 cm.

Kit met EOS RP

De RF 24-240mm F4-6.3 IS USM is vanaf eind september beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van ongeveer 1020 euro. Ook zal het objectief verkrijgbaar zijn in een kit samen met de Canon EOS RP. Deze kit heeft een verkoopadviesprijs van circa 2240 euro.

24-240mm
Een zonnekap wordt met de RF 24-240mm F4-6.3 IS USM meegeleverd.
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.