GX880_KKIT_slant_S_LCD

Met de Lumix GX880 richt Panasonic zich op mensen die vaak foto's en video's van zichzelf nemen.

Volgens het persbericht is de opvolger van de GX800 speciaal ontwikkeld voor het maken van selfies. Het scherm van de Lumix GX880 is namelijk geheel naar voren te kantelen, waarbij de camera automatisch overschakelt naar de Self Shot-modus. In die modus kun je onder meer 4K-selfies schieten, waarbij er een reeks van 15 beelden per seconde wordt gemaakt. In tegenstelling tot zijn voorganger cropt de GX880 hierbij het beeld niet en is er dus een bredere kijkhoek en meer van de achtergrond zichtbaar. De camera biedt in de Self Shot-modus ook nog functies als retouchering, panorama’s en een nachtmodus. Bovendien heeft de GX880 een tweede ontspanknop waarmee je bij selfies ook met je rechterhand kunt afdrukken.

GX880_KKIT_top_S
De Fn3-knop fungeert in Selfie-modus als tweede ontspanner.

 
In de compacte en lichte systeemcamera (circa 107 x 65 x 33 mm en 270 gram inclusief batterij en sd-kaart) huist een 16,0-megapixel Digital Live MOS-sensor in Micro Four Thirds-formaat zonder low-pass filter en een Venus Engine die samen een maximale gevoeligheid van ISO 25.600 mogelijk maken. Scherpstellen gaat op basis van een contrast AF-systeem dat volgens opgave in circa 0,07 seconden op een onderwerp focust. De camera biedt 49 scherpstelgebieden en kan automatisch scherpstellen op ogen en gezichten herkennen. Met Pinpoint AF kunnen gebruikers een specifiek gebied vergroten om nauwkeuriger scherp te stellen. Bij continue autofocus zijn burstopnames mogelijk van 5 fps, in AFS-stand schiet de camera series van 5,8 beelden per seconde.
De LUMIX GX880 legt 4K-videobeelden vast met een resolutie van 3840 x 2160 bij 30p/25p of 24p. De camera ondersteunt de functie 4K Photo, waarin de camera een reeks van 30 beelden per seconde maakt, waarvan je de beste opname kunt opslaan als een 8MP-bestand. Met de daarvan afgeleide functie Post Focus kun je achteraf nog het focuspunt verleggen. De GX880 kan beelden vastleggen in RAW-formaat, die in de camera kunnen worden bewerkt.
 
GX880_KKIT_front_S_PopUp
Een zoeker ontbreekt, maar een flits is wel aanwezig.

 
Voor het fotograferen ben je geheel afhankelijk van het scherm van 3 inch dat ruim één miljoen pixels toont en ongeveer 180 graden (enkel) naar boven gekanteld kan worden. Een elektronische zoeker ontbreekt namelijk. Beelden kunnen via wifi en de Panasonic Imaging app direct op sociale media worden gedeeld. Met een volle batterijlading zouden zo’n 210 opnames gemaakt kunnen worden voordat de camera via usb weer moet worden opgeladen.
De Panasonic Lumix GX880 is in juni beschikbaar in een zilveren en een zwarte versie voor 449 euro inclusief de 12-32mm f/3.5-5.6-kitlens.
 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.