Ricoh GR III

Ricoh heeft tijdens de photokina 2018 aangekondigd dat het werkt aan de GR III. Deze langverwachte opvolger van de GR en GR II krijgt een geüpdatete 24-megapixelsensor aan boord. De GR III is verder voorzien van een sensor-shift beeldstabilisatie en autofocussysteem op basis van fasedetectie op de sensor. Het 18,3mm-objectief (28 mm kleinbeeldequivalent) is opnieuw […]

Ricoh heeft tijdens de photokina 2018 aangekondigd dat het werkt aan de GR III. Deze langverwachte opvolger van de GR en GR II krijgt een geüpdatete 24-megapixelsensor aan boord. De GR III is verder voorzien van een sensor-shift beeldstabilisatie en autofocussysteem op basis van fasedetectie op de sensor. Het 18,3mm-objectief (28 mm kleinbeeldequivalent) is opnieuw ontworpen en behoudt zijn maximale opening van f/2.8. De derde generatie GR krijgt bovendien voor het eerst een touchscreen mee.
De GR-serie van Ricoh richt zich op fotografen die op zoek zijn naar een high-end compactcamera, die een goede beeldkwaliteit in een compacte behuizing biedt. De sensor van de GR III zal over drie assen kunnen verschuiven om bewegingen van de camera te compenseren, een eigenschap die,  net als bij spiegelreflexen van Pentax, ook kan worden gebruikt om het moiré-effect te reduceren.
Het nieuwe objectief bestaat uit zes elementen in vier groepen, waaronder twee asferische elementen. De minimale scherpstelafstand is verbeterd naar 6 cm (dit was 10 cm bij de GR II). Ook krijgt de GR III weer een ingebouwde 2-stops ND-filter mee en kan hij video opnemen in 1080/60p-kwaliteit.
Ricoh geeft aan dat de GR III begin 2019 verkrijgbaar zal zijn, een prijs werd nog bekendgemaakt. .

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.