Met Photosynth van Microsoft maak je een 360°-panorama van je mobiele foto's. De software is er nu voor Windows Phone 8, maar er is ook een webversie voor op je pc.

Met Photosynth van Microsoft maak je een 360°-panorama van je mobiele foto's. De software is er nu voor Windows Phone 8, maar er is ook een webversie voor op je pc.

Omdat Microsoft zelf de ontwikkelaar is van Photosynth is de integratie voor Windows Phone 8 puik geregeld. Je start de app vanuit de camera op, schiet de afbeeldingen die je wilt hebben en Photosynth begint automatisch met het aaneenrijgen van je opnames.

 Aangezien je niet alleen horizontaal maar ook verticaal afbeeldingen kunt toevoegen aan je 360°-panorama, kan Photosynth voor een echt wow-effect zorgen. Omdat Microsoft bovendien enkele extra opties biedt voor het aanpassen van belichting en witbalans kun je het effect nog realistischer maken.

Met enkele nieuwe opties kun je de panoramafoto’s aan anderen laten zien. Je kunt delen op Facebook en Twitter en het is mogelijk om de collages op Bing te publiceren.

Photosynth was al beschikbaar voor Windows Phone 7.5-telefoons als de Nokia Lumia 800 en iOS-toestellen, maar nu is de fotoapp dan ook gearriveerd op Windows Phone 8. Photosynth heeft tenminste 512 MB RAM-geheugen nodig om zijn werk te kunnen doen.

Download de app uit de Windows Store. Als je hem niet direct kunt vinden, ga dan naar deze pagina, waar de Engelstalige versie staat. Je kunt Photosynth trouwens ook op je desktop-pc of laptop uitproberen via de webapp.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/10/128905_040313photosynthstitch.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/10/128905_040313photosynthmain.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/10/128905_040313photosynthscreen.jpg” caption=”||||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.