Lenzenfabrikant Tamron komt met twee nieuwe SP-objectieven voor fullframecamera's van Canon, Nikon en Sony.

De Japanse lenzenfabrikant Tamron komt met twee nieuwe SP-objectieven: een 70-200mm-telezoom plus een 90mm-macrolens. Beide passen op fullframe-reflexcamera's van Canon, Nikon en Sony.

Wat deze lenzen gaan kosten heeft Tamron nog niet gezegd. Maar SP staat voor Super Performance, dus dan weet je in welke klasse je het moet zoeken.

De macrolens
Bij de macrolens gaat het om een update van het bestaande 90mm-macro-objectief. Het optische gedeelte is herontworpen en een nieuw ontwikkelde coating dringt reflectie, flare en ghosting beter terug, zegt de fabrikant.

De 550 gram wegende lens heeft beeldstabilisatie (vibration compensation) plus Tamrons eigen USD-motor voor autofocus (ultrasonic silent drive). Afgeronde diafragmabladen moeten bijdragen aan een mooie onscherpe achtergrond. De maximale beeldopening is f/2,8.

Met deze macrolens kun je vanaf 30 centimeter scherpstellen. Wanneer hij in de winkel komt en wat je ervoor betaalt, heeft Tamron nog niet onthuld.

Het zoomobjectief
Ook de 70-200mm-zoomlens heeft de VC-stabilisatie en USD-drive en dezelfde lichtsterkte van f/2,8. Volgens Tamron is het de meest compacte telezoom in zijn klasse, al weegt hij een lieve 1470 gram inclusief de statiefvoet. Ook voor dit objectief heeft de lenzenbakker nog niet bekendgemaakt wanneer het uitkomt en wat het kost.

De trillingscompensatie ontbreekt overigens op de Sony-variant, aangezien de compatibele camera's van dit merk zelf al een beeldstabilisator hebben tegen bewegingsonscherpte.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/37/124228_webtamron90mmmacrovcusdf004.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/37/124228_webtamron70-200mmvcusda009.jpg” caption=”Tamrons nieuwste macrolens voor fullframecamera’s, de SP 90mm F/2.8 Di Macro 1:1 VC USD.||De SP 70-200 F/2.8 Di VC USD, zoals de volledige naam van dit nieuwe Tamron-zoomobjectief luidt.”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.