Nikon voegt de J2 toe aan zijn nog jonge Nikon 1-systeem, tegelijk met een nieuw objectief en een onderwaterbehuizing.

Nikon voegt vandaag de J2 toe aan zijn nog jonge Nikon 1-systeem.

De J2 lijkt op het eerste oog een bescheiden upgrade van de J1, Nikons (spiegelloze) systeemcamera voor hobbyfotografen en instappers. De verschillen zijn erg klein.

Op de eerste plaats heeft het achterschermpje een veel hogere resolutie gekregen. Een verdubbeling van het aantal beeldpunten naar 921.000.

Advertentie

Daarnaast wordt er een kleurtje toegevoegd aan de keuze die je al had bij de J1. De J2 is er ook in het oranje, naast de andere kleuren zwart, wit, grijs, rood en roze. En met de Creatief-modus heb je meer mogelijkheden om effecten in te stellen. Wat het resultaat zal zijn van bepaalde opnamestanden en filters kun je al bekijken voordat je de foto maakt.

Ook bijzonder is de functie Bewegingssnapshot, waarmee je een heel kort bewegende foto maakt.

Het aantal megapixels bedraagt 10, de gevoeligheid gaat tot ISO 3200. De autofocus van de J2 is weer volgens het nieuwe bijzondere hybride systeem van Nikon. Voor de uitleg hierover, en de andere specificaties die de J2 gemeen heeft met zijn voorganger, verwijzen we je naar onze test van het Nikon 1-systeem.

De Nikon 1 J2 komt begin september in de winkel voor 549 euro, in de uitvoering met de Nikkor VR 10-30mm als standaardkitlens.

Meer Nikon-nieuws
Nikon brengt tegelijk met de J2 nog meer nieuwe producten uit. Het voegt een objectief toe aan het 1-systeem: de Nikkor 11-27,5 mm f/3.5-5.6 (kleinbeeldequivalent van 30 tot 74 mm). Dit objectief kost 199 euro en heeft als voordeel dat de camera compact genoeg blijft voor je jas- of broekzak.

Daarnaast brengt Nikon deze maand nog de witte onderwaterbehuizing WP-N1 uit voor het 1-systeem. Een amateurduiker kan hiermee tot op 40 meter diepte fotograferen. De behuizing kost 749 euro, met VR 10-30mm-lens.

Coolpix L610
En tot slot is er een geheel nieuwe compactcamera, de Coolpix L610 14x superzoom met 16 megapixel.

Opvallend aan deze nieuwe topper in de goed betaalbare L-reeks van Nikon is dat hij een ergonomische greep heeft en full HD-filmopnamen kan maken. Deze compacte reisgenoot ligt vanaf 23 augustus in de winkel, in rood, zwart en zilver. Je betaalt er 199 euro voor.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/32/123057_webnikon1j2.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/32/123057_webnikonwp-n1.jpg” caption=”De nieuwe Nikon 1 J2, in oranje uitvoering.||De witte onderwaterbehuizing WP-N1 voor het Nikon 1-systeem.”]

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.