Fujifilm laat weten dat het zijn serie Fujinon-lenzen gaat uitbreiden. Eigenaars van de Fujifilm X-Pro 1 systeemcamera zullen veel meer keuze krijgen.

Fujifilm laat weten dat het zijn serie Fujinon-lenzen gaat uitbreiden. Eigenaars van de Fujifilm X-Pro 1 systeemcamera zullen meer keuze krijgen in brandpunten en soorten objectieven.

De eerste nieuwe serie Fujinon-lenzen kunnen we in het najaar verwelkomen. Fujifilm brengt dan twee nieuwe lichtsterke Fujinon XF-objectieven uit: een groothoek met een vast brandpunt van 14 mm en een standaardzoomlens van 18-55 mm.

De Fujinon XF14mm F2.8 heeft een kleinbeeldequivalent van 21 mm, bij de Fujinon XF18-55mm F2.8-4.0 is dat 27-84 mm.

Advertentie

Voor beide objectieven belooft de fabrikant een nauwkeurige controle over het diafragma en een vloeiend overgaande onscherpte, die je kunt bereiken dankzij de afgeronde diafragmabladen.

Nog eens vijf objectieven
Daarnaast heeft Fujifilm de planning voor 2013 van het X Pro 1-systeem bekendgemaakt.

Aan het begin van 2013 komen er nog drie objectieven met een vast brandpunt. Eentje van 56 mm (equivalent 84 mm), een exemplaar van 23 mm (35 mm) en een pancakelens van 27 mm (41 mm). De pancake heeft een lichtsterkte van 2,8, bij de andere twee is het maximale diafragma 1,4.

Vervolgens moet midden 2013 een Fujinon XF55-200mm F3.5-4.8 (83-300 mm) verschijnen, evenals de supergroothoek XF10-24mm F4 (15-36 mm). Beide beschikken over een ingebouwde optische beeldstabilisator.

Mogelijk krijgen we meer van deze objectieven te zien op de komende Photokina-beurs, die van 18 tot 23 september plaatsvindt in Keulen.

Voor de X-Pro 1 zijn al drie objectieven beschikbaar (zie foto). Onze eigen bevindingen van deze systeemcamera lees je hier.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.