De Japanse fabrikant Sigma brengt een nieuwe superzoom uit met macrofunctie. De 18-250mm-lens is geschikt voor reflexcamera's van de belangrijkste grote merken.

De Japanse fabrikant Sigma brengt een nieuwe superzoom uit met macrofunctie. De 18-250mm-lens met lichtsterkte van f3.5-6.3 is geschikt voor APS-C-reflexcamera’s van de meeste grote merken.

Sigma, dat vooral bekendstaat als goed betaalbaar alternatief voor objectieven van de grote cameramerken, heeft al zo’n superzoom in het gamma. Deze nieuwkomer is dankzij een ander ontwerp compacter en liefst een kwart lichter dan zijn voorganger.

Hij beschikt over een macrostand, waardoor je met één objectief bijna alles kunt fotograferen. Van close-ups van insecten met de macrofunctie, via landschappen met de groothoek (18 mm) tot portretten op grote afstand met het telebereik van 250mm. De minimale scherpstelafstand bedraagt 35 centimeter over het hele zoombereik.

Ook zijn er nieuwe materialen gebruikt, waardoor het objectief beter tegen extreme temperatuurverschillen moet kunnen. Sigma noemt dit materiaal Thermally Stable Composite (TSC). Het zorgt er ook voor dat de zoom- en scherpstelring kunnen afslanken.

Tot slot heeft dit objectief beeldstabilisatie aan boord die beweging tijdens de opname compenseert. Je kunt daarbij volgens Sigma tot vier belichtingsstops winst boeken.

Van dit objectief komen verschillende versies met lensvattingen voor camera’s van Canon, Nikon, Sony, Pentax en Sigma zelf op de markt. De Canon-variant verschijnt als eerste. Deze is eind juni al verkrijgbaar voor een adviesprijs van 599 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.