Fabrikant Nikon heeft een relatief goedkope 24-85mm-standaardzoomlens aangekondigd voor fullframecamera's.

Fabrikant Nikon heeft een relatief goedkope 24-85mm-standaardzoomlens aangekondigd voor FX-fullframecamera's.

De Nikkor-lens lijkt met een adviesprijs van 619 euro niet echt bedoeld voor bezitters van een professionele, dure Nikon D4 of D800. En dus voedt deze bekendmaking de geruchten dat Nikon binnenkort met een goed betaalbare fullframecamera zal komen.

Het populaire zoombereik van 24 tot 85 mm houdt in dat je deze lens voor veel doeleinden kunt gebruiken, van landschap en architectuur tot individuele en groepsportretten. Voor je altijd mee te nemen standaarduitrusting dus, zeker ook omdat de lens compact is.

Het Nikkor AF-S-objectief heeft een variabele lichtsterkte van f/3.5-4.5 en is uitgerust met beeldstabilisatie (vibration reduction, VR). De stabilisator herkent overigens automatisch het gebruik van een statief en past zijn correctie daar op aan. Ook als je een HD-filmpje schiet.

De lancering komt op een moment dat Nikon de mijlpaal van 70 miljoen verkochte Nikkor-lenzen gepasseerd is. En tegelijk heeft Nikon nog een nieuw objectief aangekondigd, de Nikkor AF-S 18-300mm f/3.5-5.6 superzoom voor (kleinere) DX-sensoren. Die krijgt een adviesprijs van zo'n duizend euro.

Beide lenzen zijn eind deze maand verkrijgbaar.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.