Epsons nieuwste A3-fotoprinter kan je ook in een draadloos netwerk gebruiken. Via een speciale app kan je zelfs vanop een iOS- of Androidtoestel afdrukken.

Epsons nieuwste A3-fotoprinter kan je ook in een draadloos netwerk gebruiken. Via een speciale app kan je zelfs vanop een iOS- of Androidtoestel afdrukken.

Steeds meer mensen vervangen een desktop door een laptop, en sinds de iPad zijn ook tablets erg in trek. Het is dan ook een slimme stap om printers draadloos bruikbaar te maken.

De Epson Stylus Photo 1500W fotoprinter kan je nog steeds via USB aan een computer koppelen, maar door de ingebouwde wificonnectie kan je hem ook in een draadloos netwerk plaatsen.

Draadloos
Tijdens de installatie van de printersoftware op een pc krijg je de vraag of je de 1500W via USB of wifi wil aansluiten. Kies je voor die laatste optie, dan zijn er twee mogelijkheden. Heb je een moderne draadloze router met AOSS/WPS-functie, dan druk je op die knop op de router en dan op de wifiknop op je printer.

De printer wordt dan automatisch in je netwerk geplaatst, zonder dat je wachtwoorden hoeft in te voeren. Ondersteunt je router die functie niet, dan moet je de printer toch via USB aan je pc hangen en zo verder configureren voor draadloos gebruik. Dat is iets omslachtiger.

Met de gratis Epson iPrint-app uit de App Store of Android Market kan je documenten en foto's vanop een tablet of smartphone afdrukken, als die tenminste op hetzelfde draadloze netwerk zitten.

Fotokwaliteit
De 1500W is een forse machine (61,5 x 32,2 x 21,5 cm) die fotoformaten van 10x15cm tot A3 kan printen. Hij gebruikt daarbij zes kleuren: cyaan, magenta, geel, lichtcyaan, lichtmagenta en fotozwart. De 1500w mist dus de grijze inkten en het matte zwart die de duurdere Stylus Photo R3000 wel gebruikt.

Bij de installatie worden de kleurprofielen voor Epson-fotopapier, zoals Epson Premium Glossy en Epson Premium Semigloss, mee geïnstalleerd.
Een randloze afdruk op A4-formaat duurt net geen twee minuten.

De kleuren zijn prima, met zachte overgangen. Vooral rood en blauw knallen van de pagina, maar groen en geel zijn minder levendig dan de pigment-inkten van de R3000. We drukken ook een zwart-witfoto af, maar hier wreekt de afwezigheid van grijsinkten zich; de fijne gradaties in grijs worden niet goed weergegeven.

Epson Stylus Photo 1500W is niet de beste A3-fotoprinter, maar wel heel aantrekkelijk geprijsd met een adviesprijs van 399 euro. Hou er wel rekening mee dat één inktpatroon ook al bijna 17 euro kost. Het draadloos printen is een mooie bonus.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.