Portretfotografie is het onderwerp van het allereerste extra themanummer van Shoot, dat vanaf 22 mei in de winkel ligt.

Portretfotografie is het onderwerp van het allereerste extra themanummer van Shoot, dat vanaf vandaag in de winkel ligt.

Portretten blijven een bijzonder populair onderwerp. We fotograferen veel liever onze medemens dan landschappen, gebouwen of kevertjes. Portretfotografie werd dan ook het onderwerp voor dit eerste themanummer van Shoot, dat 116 pagina’s dik is.

Zoals je van Shoot verwacht, pakken we dit thema erg praktisch aan. Je leert werken met natuurlijk licht, reportageflitsers en studiolicht, en we verklappen welke rol visagie bij een portret speelt. Ook leer je welke portretlens er het best in je cameratas zit. Met die kennis gaan we dan aan de slag met verschillende soorten modellen.

Als toetje bij dit nummer nemen we een kijkje op de Sony World Photography Awards, een prestigieuze internationale fotowedstrijd. Dit jaar sleepten een Belgische én een Nederlandse fotograaf de hoofdprijs in de wacht in hun categorie.

Het eerste themanummer ligt vanaf 22 mei in de winkel. Maar je kunt het ook hier online bestellen en zo thuis laten bezorgen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.