LodM 2023_© Johan Cré

Overpelt-centrum maakt in 2023 weer ruimte voor Lens op de Mens, een grootste openlucht fotografietentoonstelling met portretfotografie in het bijzonder. Hierin tonen professionals en amateurs hun mooiste werk.

Drie keer vraagt naar meer

Na drie geslaagde edities is Lens op de Mens inmiddels bekend binnen het fotografielandschap, In de afgelopen edities is de openlucht fotografietentoonstelling uitgegroeid tot een enorm evenement, dat zijn weerga niet kent. In 2021 werden in totaal meer dan 1100 foto’s tentoongesteld van ruim 300 fotografen. Zo’n 30.000 bezoekers van heinde en verre bezochten het fotofestival en waren enthousiast over de kwaliteit van de tentoonstellingen. De tentoonstelling biedt een podium aan zowel professionele alsook gedreven amateurfotografen uit heel de wereld. De portretten zullen weer te bewonderen zijn in de straten en op de pleinen van Overpelt-Centrum naast de talrijke gasttentoonstellingen van topfotografen uit binnen- en buitenland. Het verplichte thema van Lens op de Mens is ‘de mens’ in de breedste zin van het woord.

Humor in de fotografie

Hoewel er om ons heen nog altijd heel wat negatieve klanken te horen zijn, wil Pelt een optimistisch signaal uitzenden. Naast het vaste algemene thema ‘De Mens’ worden de fotografen uitgedaagd om met hun foto’s een glimlach te doen verschijnen bij de bezoekers. Daarom werd ‘humor’ als sub-thema gekozen voor editie 2023. Een bijzondere ‘humor-award’ zal uitgereikt worden voor de foto die de herwonnen vreugde en vrijheid na de pandemie en het effect daarvan op ‘de mens’ met de meeste humor in beeld brengt.

Hoe neem je deel aan de tentoonstelling

Zoals je hierboven leest, mag iedere fotograaf deelnemen aan deze tentoonstelling. Inschrijving is overigens geen garantie op een plekje in de expositie. De foto’s worden gekozen door een internationale jury en afgedrukt op de hoogste kwaliteit. De voorwaarden zijn als volgt:

Advertentie
  • Iedere deelnemende fotograaf mag maximum 10 foto’s insturen voor de preselecties
  • Het inschrijvingsgeld bedraagt € 20 per foto
  • Alle geselecteerde beelden maken automatisch kans op meerdere awards
  • Foto’s insturen kan tot 6 februari 2023 via https://competition.fotofestivalpelt.be/
  • Fotofestival Lens op de Mens opent op 4 juni met een awards-ceremonie en sluit af op 1 oktober 2023

Meer over huidige en vorige edities op https://fotofestivalpelt.be/ 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in