Sommige gebeurtenissen hebben een grote invloed op mensen. Zoals de uitbarsting van de Fagradalsfjall-vulkaan, die de fotografische passie van Jeroen van Nieuwenhove flink deed oplaaien.

De Belgische fotograaf en natuurgids Jeroen Van Nieuwenhove was op 19 maart 2021 in IJsland, toen de vulkaan uitbarstte. Hij wilde kostte wat kost getuige zijn van dit spektakel en al die natuurkrachten vastleggen. Het bleek een unieke fotografische reis te worden, die al zijn verwachtingen overtrof. Deze reis vormde uiteindelijk de basis voor zijn imposante fotoboek, New Earth.

Natuurfotografie van begin tot eind

Deze reis leverde prachtige foto’s op. In New Earth loop je als het ware met Jeroen mee, van dag één van de uitbarsting tot en met de laatste dag. Het zijn niet alleen de foto’s die het boek zo indrukwekkend maken, hij vertelt (en laat je zien) hoe de foto’s tot stand kwamen. Tussendoor vertelt Jeroen welke impact dit natuurspektakel persoonlijk op hem heeft gehad en hoe zijn beleving evolueerde naarmate de uitbarsting vorderde.

Over New Earth

New Earth – A Photographic Journey Of The Geldingadalir Eruption is een persoonlijk en indrukwekkend boek vol foto’s en verhalen over een imposant en indrukwekkend natuurspektakel. Het is een must-have voor iedereen die houdt van verbluffende natuurfotografie, IJsland en de woeste kracht van de natuur. Je bestelt het boek via de Matador Uitgeverij in België. Vanaf 25 juli zal het ook beschikbaar zijn via onder andere bol.com en Standaard Boekhandel.

Advertentie

Meer weten over Jeroen van Nieuwehove en zijn nieuwe fotoboek? Er komt een uitgebreid interview in Shoot 98!

Informatie

Titel: New Earth – a Photographic Journey of the Geldingadalir Eruption
Fotograaf: Jeroen van Nieuwenhove
ISBN: 9789935250346
Prijs: 42,99 euro

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in