ACD Systems, de maker van ACDSee Photo Studio introduceert ACDSee Free. Maar wat kun je met deze gratis Raw-bestandsbrowser?

Laten we beginnen met de belangrijkste mededeling: ACDSee Free is geen beeldbewerkingssoftware. Het is alleen een fotoviewer. Je kunt het wat dat betreft vergelijken met Adobe Bridge. Het is ontworpen om makkelijk foto’s te zien en te ordenen… ook Raw-foto’s.

Basisprogramma

ACDSee Free maakt dan ook geen catalogus of bibliotheek aan. Je kunt er wel foto’s mee importeren naar je computer: je hoeft alleen maar de juiste map te openen op het juiste apparaat, en ACDSee Free haalt de bestanden voor je op. Waar je met ACDSee Pro gebruik kunt maken van onder andere zoektermen, categorieën en gezichtsherkenning, heeft deze gratis variant alleen mogelijkheden om te zoeken op bestandsnaam en mapinhoud. Foto’s kun je sorteren op afbeeldingstype, bestandsgrootte, opnamedatum en wijzigingsdatum.

Meer dan foto’s alleen

ACDSee Free kan ook tekstdocumenten, PDF’s, videos en audiobestanden openen. Je kunt afbeeldingen tonen in de vorm van een diavoorstelling. Qua bewerkingsmogelijkheden ben je beperkt tot het roteren en spiegelen van je afbeeldingen.

Advertentie

ACDSee Free is beschikbaar voor Windows. Ga naar ACD Systems om ACDSee Free te downloaden.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in