Flexxi

Wil je snel een foto delen, dan zijn overdreven grote bestanden vaak onhandig in gebruik. Met Flexxi verklein je al je foto’s in één keer.

Grote fotobestanden zijn handig als je een reclamebord wil vullen, maar zijn verder moeilijk om te delen. Eén foto is snel kleiner gemaakt in Paint (sneltoets CTRL+W), maar dit handmatig doen voor al je vakantiefoto’s is vervelend.

Stap 1 / Download Flexxi

Flexxi is software die te downloaden is op https://sourceforge.net/projects/flexxi-image-resizer/ en al het werk voor jou doet. De app is volledig gratis, wat meteen verklaart waarom Flexxi er wat minder afgewerkt uitziet. De functionaliteit is echter ongezien en de mogelijkheden zijn zo uitgebreid dat het eigenlijk een betalende app zou moeten zijn.  

Flexxi 1
Een minimalistisch ontwerp is voldoende.

Stap 2 / Mogelijkheden van Flexxi

Links voeg je bestanden toe door op Add te drukken of ze in het witte veld te slepen. In het midden krijg je vervolgens een preview te zien van het geselecteerde bestand. Rechts begint het echte werk. Onder het kopje Resize kan je nieuwe afmetingen ingeven voor je foto’s. Wij raden je aan om de langste zijde in te stellen op 2000 pixels, dat is een goede grootte voor online gebruik. Resize Mode laat je best op Fit staan, zo worden je foto’s niet uitgerokken. Tenslotte moet je onder het kopje Save To nog even kiezen waar je de nieuwe afbeeldingen wil opslaan. Hier verkozen wij “Create Subfolder”, zodat alles handig bij elkaar blijft staan. Klik onderaan op Start en je foto’s worden verwerkt. Probeer zeker ook een keer Rotate en Rename om veel bestanden automatisch te draaien of ze snel een nieuwe naam te geven.

Flexxi
Sla je foto’s op naar keuze.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in