Home Software Adobe Camera Raw update: Extra ondersteuning voor Fujifilm, Panasonic, Sony camera’s

Adobe Camera Raw update: Extra ondersteuning voor Fujifilm, Panasonic, Sony camera’s

Het gaat om de Fujifilm X-A7, Sony A7R IV, Panasonic Lumix DC-S1H, en de Sony RX100 VII

0
Adobe Camera Raw Lightroom Update

Adobe heeft de september-update van Camera Raw zonet uitgerold. Camera Raw is de plug-in die je toelaat om RAW-bestanden rechtstreeks te bewerken in Lightroom, maar ook in Photoshop, Elements, After Effects en Bridge. Heb je zeer recent een nieuwe camera gekocht van Fujifilm, Panasonic of Sony, dan kan je vanaf nu met al je bestanden aan de slag. 

Wie ooit al een camera gekocht heeft op de eerste dag dat hij in de winkel ligt, kent het gevoel. Je komt thuis na die eerste dag fotograferen en plots merk je dat Lightroom je RAW-bestanden niet wil openen. Je gaat online op zoek naar een reden, om je uiteindelijk te realiseren dat Lightroom de camera simpelweg nog niet ondersteunt. Als je dan RAW+JPEG hebt gefotografeerd is dat geen probleem, maar anders is het ongeduldig wachten op de volgende update. 

De Camera Raw update 11.4.1 van september voegt dit keer ondersteuning toe voor vier camera’s. De Fujifilm X-A7, Sony A7R IV (ILCE-7RM4), Panasonic Lumix DC-S1H, en de Sony RX100 VII (DSC-RX100M7). De ondersteuning wordt verder doorgetrokken naar Lightroom en Lightroom Classic versies 2.4.1 en 8.4.1. 

De volledige lijst met camera’s die Camera Raw ondersteunen, kan gevonden worden op de Adobe-website. De update zelf kan je downloaden via de Creative Cloud applicatie. 

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in