geluid

Om geluid perfect te registreren kan je je camera uitbreiden met allerhande praktische accessoires. We helpen je op weg.

Onze camera’s zijn steeds beter in staat om ook videobeelden in topkwaliteit te maken. Daarbij mag het geluid natuurlijk niet achterblijven. Hoe kan je de audioregistratie van je toestel naar een hoger niveau tillen?

Veel fotografen hebben de afgelopen jaren hun eerste stappen op filmgebied gezet. Een camera is immers allang niet meer enkel geschikt om prachtfoto’s mee te maken. Maar dat het produceren van een professioneel ogende én klinkende video een discipline op zich is, zullen veel beginnende filmmakers inmiddels al hebben geconcludeerd. Waar de meesten onder ons een goede kijk hebben op beeld, is kennis over het registreren van geluid soms minder evident. Daarom hebben we een audiospecialist van groothandel Benel gevraagd om ons wegwijs te maken in de wereld van audio-uitbreidingen voor onze (foto-)camera’s.

Een van de merken in het assortiment van Benel is Boya. Het bedrijf ontwikkelt en produceert al 14 jaar populaire audio-accessoires, waarmee je het geluid van video’s en podcasts naar een hoger niveau kan tillen. Boya heeft diverse soorten microfoons, adapters, kabels en koptelefoons, allen met een hoge kwaliteit en interessante prijs. Aan de hand van het assortiment van deze producent nemen we je graag mee in de wereld van audio, zodat je de beste microfoon of geluidsaccessoire voor je videoprojecten kan kiezen.

Soorten microfoons

Lavaliermicrofoons

Wanneer je uitgebreid de tijd hebt om een interview of presentatie op te nemen, leg je de stem vast met een lavaliermicrofoon. Het kost namelijk even wat tijd om het microfoontje op te spelden en de kabel onder de kleding weg te werken. Omdat de microfoon zich dichtbij de mond bevindt en zeer compact is, geniet je van een duidelijk stemgeluid; zonder grote microfoon te gebruiken. Er zijn zowel bekabelde als draadloze lavaliermicrofoons leverbaar. Er zijn versies voor vele soorten camera’s, smartphones en computers. Boya maakt zelfs sets waar er twee lavaliermicrofoons draadloos in verbinding staan met de ontvanger en camera.

Ga maar de Benel-website en gebruik de filters voor de beste lavaliermicrofoon voor jouw project.

Handheldmicrofoons

Voor snelle interviews en een situatie waarin meerdere mensen spreken, gebruik je een handheldmicrofoon. In tegenstelling tot een lavaliermicrofoon hoef je deze niet op te spelden. Zo kun je snel aan de slag met de registratie van het geluid. Boya levert draadloze en bekabelde handheldmicrofoons, zowel voor je stem als voor een instrument.

Ga maar de Benel-website en gebruik de filters voor de beste handheldmicrofoon voor jouw project.

Richtmicrofoons

Een richtmicrofoon plaats je op je camera of smartphone. Het bijzondere aan een richtmicrofoon is dat het geluid in een zeer smalle, gerichte hoek wordt opgenomen. Enkel het geluid in de richting van je lens is duidelijk hoorbaar. Zo filter je omgevingsgeluid weg en wordt geluid tot op enkele meters van het onderwerp duidelijk vastgelegd met de richtmicrofoons. Een richtmicrofoon wordt ook wel shotgun-microfoon genoemd.

Ga maar de Benel-website enen gebruik de filters voor de beste richtmicrofoon voor jouw project.

Studiomicrofoons

Wanneer je alle details van een stem wilt vastleggen, is een studiomicrofoon ideaal. Je praat op een afstand van enkele centimeters in de studiomicrofoon, waardoor zelfs de kleinste details in een stem zuiver worden geregistreerd. Dit is fijn wanneer je de voice-over voor een video wilt inspreken, je eigen podcast wilt starten of als stemacteur aan de slag wilt. Er zijn studiomicrofoons met usb-aansluiting voor je computer en smartphone, maar ook met een XLR-aansluiting voor professionele studio-apparatuur.

Ga maar de Benel-website en gebruik de filters voor de beste studiomicrofoon voor jouw project.

Meer accessoires voor geluid

Audiomixers en adapters

Om het geluid van meerdere microfoons of andere audiobronnen te combineren of verwerken, maak je gebruik van een mixer en adapters. Er is een breed scala mixers en adapters van Boya leverbaar, bijvoorbeeld om het geluid van twee XLR-microfoons te verwerken en over te brengen naar een computer met usb-poort. Een ander voorbeeld is een smartphone-houder met ingebouwde microfoons en mixer.

Ga maar de Benel-website en gebruik de filters voor de beste audiomixer en adapter(s) voor jouw project.

Kabels en koptelefoons

Boya biedt nog veel meer additionele producten die het registeren van geluid vergemakkelijken. Zo zijn er kabels om microfoons voor camera’s geschikt te maken voor een smartphone – en vice versa. Ook bestaan er universele XLR-kabels, windschermen en speciale monteringen voor richtmicrofoons. Om geluid te beluisteren zijn er koptelefoons voor je studio en draadloze oordoppen voor het luisteren naar muziek.

Ga maar de Benel-website en gebruik de filters voor de beste additionele Boya-producten voor jouw project.

Over Benel

Boya wordt in België en Nederland geleverd via groothandel Benel. Een uitgebreid dealernetwerk, aanbod van 80+ verschillende Boya-producten, eigen reparatiedienst en drie jaar garantie bieden veel voordelen. Bekijk het complete aanbod op de website van het bedrijf.

Exclusief via de verkoopkanalen van Benel profiteert u van drie jaar garantie. Hiervoor wordt in elke verpakking een speciale garantiekaart meegeleverd. U registreert het product op de speciale website, waarna de extra garantie actief is.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in