herfst
© Bart Heirweg


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


In de Shoot die nu in de winkels ligt gaat landschapsfotograaf Bart Heirweg op reis naar Canada. Hij vertelt hoe, wanneer en waar hij de indrukwekkende beelden van de woeste landschappen aldaar maakte. Zijn foto’s betoveren ons weer met schitterende contrasten en volle kleuren. Hier zie je alvast twee voorbeelden als voorproefje, in het artikel in Shoot 82 kan je er natuurlijk veel meer bewonderen.

Barts fotoreportage van zijn trip door Canada past perfect bij het huidige jaargetijde. Met hun prachtige contrasten en warme kleuren straalt de herfst echt van de beelden af.

Herfst dicht bij huis

Voor je eigen kleurrijke herfstfoto’s hoef je natuurlijk niet per se af te reizen naar de Rocky Mountains. Met deze tips van Bart maak je ook dichter bij huis betere en kleurrijke herfstbeelden.

  • Herfstkleuren tonen het felst bij zijlicht of in tegenlicht.
  • Let op complementaire kleuren zoals blauw en geel. Die kleuren versterken elkaar en maken het beeld krachtiger.
  • Fotografeer tijdens het gouden uurtje. De warmere tinten en kwaliteit van het licht helpen om de kleuren te versterken.
  • Vergeet de regenachtige dagen niet. Regen geeft alles een mooie glans en versterkt de kleuren.
  • Accentueer bepaalde kleuren in nabewerking. Maak hiervoor gebruik van het HSL-paneel in Lightroom, waarbij je de kleurtint, helderheid en saturatie van elke individuele kleur kunt aanpassen.


Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in