Felicia Sisco Huwelijksfotografie

Je wil de perfecte trouwfoto's maken. Deze 5 tips laten je elk huwelijk zonder problemen fotograferen.

Deze tips gebruikt Félicia Sisco voor haar romantische bruiloftsfotografie. Lees zeker ook het uitgebreid interview met Félicia vol met nog meer praktische informatie.

1. Benut het natuurlijk licht

“In alle fotografie is licht je beste vriend. Een groot diafragma helpt verbluffende beelden vast te leggen zonder de noodzaak van flits. Een f/1.2-lens zendt 50 procent meer licht uit door een f​​/1.4. Ik fotografeer altijd het liefst zonder flits, omdat het mijn foto’s een minder geposeerd gevoel geeft, perfect voor openhartige huwelijksfotografie. Een andere tip om te veel contrast in een afbeelding te voorkomen, is om het onderwerp weg van het raam te houden en dichter bij de natuurlijke schaduwen in een kamer.”

2. Fotografeer met een prime-objectief

“Het is net zo belangrijk om de perfecte brandpuntsafstand te hebben voor verbluffende portretfoto’s als ervoor te zorgen dat je model comfortabel is. Een 85mm-objectief creëert een comfortabelere sfeer en afstand voor zowel jezelf als het model. Je kunt dichterbij komen of verder weg om natuurlijk ogende foto’s te maken. Primelenzen hebben ook een groter maximaal diafragma in vergelijking met zoomlenzen die dezelfde brandpuntsafstand bedekken. Dit zorgt voor een mooie, kleine scherptediepte.”

Félicia Sisco Huwelijksfotografie
© Félicia Sisco

3. Open het diafragma

“Fotograferen met diafragma f/1.2 zorgt ervoor dat het model beter opvalt, dat het vrijkomt van de onscherpe achtergrond. Tegelijkertijd creëert het een prachtig bokeh-effect. Voor sommige trouwfoto’s gebruik ik juist een iets grotere scherptediepte om de magie van een bruiloftslocatie scherp te hebben.”

4. Vertrouw op je creativiteit

“Voor de meeste fotografen is de camera een deel van hun lichaam tijdens het fotograferen. We willen dat de technologie snel kan reageren op onze verandering van standpunt, zodat we onze creativiteit ten volle kunnen benutten en een zo groot mogelijke variatie aan beelden kunnen maken. Om een ​​reeks elegante beelden met een gladde afwerking te kunnen vastleggen, raad ik aan het diafragma en het ISO-bereik in te stellen voordat je gaat fotograferen. Zo kun je je meer concentreren op je creatieve geest en onderwerp.”

5. Zoek naar de emotie

“Voor mij is de essentie van portretfotografie het vastleggen van de emotie van het onderwerp. Ga op zoek naar gezichtsuitdrukkingen om de sfeer van het portret te bepalen. Emoties zitten vaak in een split-second, dus werk aan een goede relatie met je model om die tot leven te kunnen brengen.”

Felicia Sisco Huwelijksfotografie
f/1.4, 1/400, ISO 100, 85 mm © Félicia Sisco

Félicia Sisco deed ook al een interview met Shoot waarin ze het heeft over haar 35 jaar lange carrière als huwelijksfotografe. Je kan de Franse Canon-ambassadrice vinden op Instagram.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in