Al de derde keer viert de sector het ‘Festival of Imaging’ en wordt Hamburg het mekka van de fotografie en de videografie.

Van 21 tot 24 september 2023 staat Hamburg genoteerd op de kalender van nationale en internationale filmproducenten en fotografen, die zich kunnen verheugen op een goedgevuld programma. Onder auspiciën van Albert Watson, een van de meest succesvolle en markante fotografen ter wereld, volgt het ene hoogtepunt op het andere. Dat zijn keynotes, conferenties, special area’s, exposities, wedstrijden en nog veel meer.

Dit jaar wordt voor het eerst een B2B Day gehouden om de professionals een exclusief eigen netwerkkader te bieden. Keynote speakers als Esther Haase of Michael Martin geven geïnteresseerden een gedetailleerde kijk op hun werk en experts uit de belangrijkste technologiesectoren nemen samen het podium in onder het motto “Beyond the Photoverse” om te discussiëren over fotografie in het spanningsveld tussen NFT, AI, Web3, Metaverse en crypto.

Met ideale promotiekansen! Albert Watson houdt zijn keynote al op de eerste dag om 15.00 uur. Hij startte zijn carrière al in 1970 met een mix van kunst-, mode- en reclamefotografie en heeft enkele van de meest iconische foto’s aller tijden gecreëerd. Portretten van Alfred Hitchcock en Steve Jobs, beauty shots van Kate Moss, scènes uit Las Vegas of fotografische stillevens van artefacten van koning Toetanchamon – Watsons indrukwekkende werken zijn te zien in galerijen en musea over de hele wereld en het vaktijdschrift Photo District News rekent hem tot de 20 invloedrijkste fotografen aller tijden.

Advertentie

Inspiratie en innovatie is er dit jaar meer dan genoeg op PHOTOPIA. En ook het party-aspect voor een geslaagd festival is gegarandeerd: ook dit jaar is David Puentez er weer bij. Hij betreedt vrijdag al het PHOTOPIA-podium om de massa een eerste keer in absolute partystemming te brengen. Zaterdag gaan ze dan helemaal uit de bol. Dan stuwt dj-superstar Topic de feestvierders met zijn meeslepende dance sound en hits als “Breaking me” door de avond.

Bij een perfecte mix van informatie en entertainment hoort natuurlijk ook weer de CREATIVE CONTENT CONFERENCE. Absolute topsprekers hoor je op de themadagen AI-Generated Imagery Day, Photo & Business Day en Inspiration & Creativity Day. Daar krijg je interessante inzichten van prominenten uit de sector, zoals modefotograaf Vincent Peters, fotokunstenaar Boris Eldagsen of Stefan Rappo, die jarenlang assistent was van Peter Lindbergh. De CCC is al lang dé toonaangevende conferentie voor professionele fotografen en content creators in Duitsland. Ze heeft de steun van gerenommeerde partners uit de wereld van de fotografie.

Het fenomeen van het moment is de artificiële intelligentie, die nu al impact heeft op de hele economie, evenals op de fotografie en de beeldbewerking. Daarom wijdt PHOTOPIA met het AI-CENTER ook een eigen expositieruimte aan dit thema. Zo wordt van de Hanzestad het centrum van de enthousiaste imagingscène gemaakt en in samenwerking met AI.HAMBURG worden voordrachten en masterclasses georganiseerd en AI-innovaties en oplossingen gepresenteerd. Er is dus een massa te doen, te zien en te feesten.

En wie gewoon eens onder de indruk wil raken en zich wil laten inspireren door de artistieke en creatieve producten van de sector, die vindt daartoe de gelegenheid in de talrijke galerijen die over het festivalterrein en in de onmiddellijke omgeving daarvan verspreid liggen. Meer is onmogelijk!

Meer informatie vind je op de website van PHOTOPIA.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in