Steeds vaker gebruiken mensen hun mobiele telefoon om de plaatjes te schieten tijdens een vakantie, een dagtrip of bijvoorbeeld een familiefeest.

Voornaamste reden hiervoor is het gegeven, dat een smartphone logischerwijs veel handzamer is dan een spiegelreflexcamera. Daarbij kunnen foto’s direct bewerkt worden, om deze te delen via de diverse sociale kanalen. Op welke platforms deel jij de foto’s die je maakt met je smartphone? In dit artikelen zoomen we in op de beste mobiele telefoons van dit moment, kijkend naar de camera waarvan deze voorzien is. Tip: combineer een nieuwe smartphone met een sim only abonnement om je maandlasten zo laag mogelijk te houden. Daarbij is een telefoon vaak goedkoper wanneer je deze in één keer los bestelt.

Samsung Galaxy S22 Ultra beste mobiele telefoon voor fotografie

De beste smartphone voor het maken van haarscherpe foto’s en video’s is op dit moment de Samsung Galaxy S22 Ultra. Het toestel kwam in de eerste helft van dit jaar op de markt en heeft een camera voorzien van maar liefst 108 megapixels aan de achterzijde. Naast deze camera zitten er drie aanvullende camera’s achterop: 10, 10 en 12 megapixels. Ook de frontcamera is het bekijken waard met 40 megapixels. Enig nadeel van de Samsung Galaxy S22 Ultra is de hoge prijs hiervan; een kleine 1.000 euro. Om dit bedrag niet in één keer op te hoesten, zou je voor dit toestel het afsluiten van een mobiel abonnement kunnen overwegen.

Andere telefoons die het overwegen waard zijn

Niet alleen de Samsung Galaxy S22 Ultra is het overwegen waard, wanneer je een mobiele telefoon met kwalitatief zeer goede camera zoekt. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de Google Pixel 7 Pro. Het toestel heeft aan de achterzijde drie lenzen van 50, 48 en 12 megapixels. Aan de voorzijde bevindt zich een camera van 10,8 megapixels. Hoewel deze camera’s minder goed zijn dan die in de Samsung Galaxy S22 Ultra, maak je ook met de Google Pixel 7 Pro scherpe foto’s en video’s. Uiteraard mag ook de Apple iPhone 14 Pro niet in dit overzicht ontbreken. Het toestel heeft dit najaar een flinke upgrade gehad ten opzichte van diens voorganger. Aan de achterzijde bevinden zich drie lenzen: 48, 12 en 12 megapixels. De lens aan de voorzijde is voorzien van 12 megapixels. Nadeel is wel dat de Apple iPhone 14 Pro het duurste toestel uit dit overzicht is, daar waar de camera van het model van Samsung als de betere wordt beoordeeld.

Advertentie
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in