Natuurfotografie vraagt om veel geduld, maar verlangt ook dat je snel en flexibel kunnen reageren als er iets gebeurt.

De onvoorspelbaarheid, zowel van dieren als van natuurlijk licht, vraagt om een camera die overal klaar voor is en, als het even kan, ook een beetje meehelpt het perfecte shot te maken. Wij geven je zeven redenen waarom de Sony A7 IV de beste keuze is voor jouw reis.

Reden 1: Uber-hybride

Met de Sony A7 IV heb je een waanzinnig hybride camera in handen, die met 33MP niet alleen haarscherpe foto’s maakt, maar die ook op 4K 60 frames per seconden op kan nemen, zonder limiet. Doordat de 4K oversampled is van 7K, is ook dit beeld superscherp en heb je volop ruimte om te croppen wanneer jouw onderwerp toch nog erg ver weg blijkt.

Reden 2: 10bit

Hoewel de stap van 8bit naar 10bit niet heel substantieel klinkt, is dit het wel. 8bit wil zeggen dat de camera 16,7 miljoen verschillende kleuren kan vastleggen, 10bit kan maar liefst 1 miljard kleuren vangen. Dit zorgt ervoor dat je in de nabewerking van je video veel meer mogelijkheden hebt en de kleuren perfect kan reproduceren.

Advertentie

Reden 3: Full touch menu op helder scherm

Hoewel de Sony A7 III al een touchscreen had, waren de mogelijkheden hiervan beperkt. De Sony A7 IV heeft een compleet functioneel touchscreen waarmee je alle mogelijkheden van het menu kunt gebruiken, maar je kunt bijvoorbeeld ook een onderwerp selecteren op het scherm door er op te tikken. Zo kun je snel reageren en instellingen aanpassen op jouw wensen.

Reden 4: Kantelbaar scherm

Natuurfotografie verlangt vaak een lage hoek om op ooghoogte met jouw onderwerp te komen. Hierdoor moet je vaak plat op de grond liggen om door de zoeker te kunnen kijken. Dankzij het kantelbare scherm van de Sony A7 IV met een resolutie van 3,68 miljoen pixels kun je je camera direct op de grond leggen en via het scherm instellen.

a7 IV a7 III
De Sony A7 IV zit vol met slimme verbeteringen die jou helpen het ultieme plaatje te schieten. Ben je op zoek naar een goedkopere optie? Misschien is de Sony A7 III dan de camera voor jou.

Reden 5: Grotere knoppen

Lang wachten tijdens een nachtelijke sessie doet je soms verlangen naar handschoenen om je handen warm te houden. De vernieuwde grotere knoppen op de Sony A7 IV zorgen dat je de camera ook met handschoenen aan goed kunt bedienen.

Reden 6: Eye-tracking

De eye-trackingfunctie kan niet alleen mensen en (zoog)dieren volgen, zoals dat op de Sony A7 III al kon, maar nu ook vogels, reptielen en alle andere soorten dieren. Dit maakt het stukken makkelijker om de bewegelijke en onvoorspelbare dieren toch scherp vast te leggen of te volgen tijdens het filmen.

Reden 7: Mechanische shutter

De mechanische shutter maakt het mogelijk de sensor te beschermen tijdens het wisselen, wanneer de camera uit staat. Zeker in de natuur is dit een veelvoorkomend probleem, wat met de shutter op de Sony A7 IV verleden tijd is. Zo blijft de sensor stofvrij en blijven jouw shots kraakhelder.

Kijk voor de beste prijs op kamera-express.be of kom voor persoonlijk en deskundig advies naar een Kamera Express winkel bij jou in de buurt.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in