Valery Lippens

From Dusk till Dawn stelt het werk van fotograaf Valery Lippens tentoon in Knokke Heist.

Valery bespeurt het terrein met zijn verkennend oog. Een intense activiteit waarbij de resonantie van de ruimte plotseling de tijd en diens schaduwen ontspant. De waanzin van het verleden, als de spiegel van zijn netvlies, vervaagt langzaam.

Vandaag kijkt Valery verder. Hij verbindt tijd en ruimte met een paar woorden die zijn ouders in zijn handen hebben achtergelaten, een intense en krachtige erfenis bestaande uit diep verankerde en scherpziende ogen. Niets wordt achtergelaten zonder te vertrekken. De ruimte breidt zich uit, reinigt zich en laat zich verblinden, rustig. Zijn landschappen van licht omvatten een wijdere wereld en blazen in ons een lucht van vrede, hoop en openheid, de zee aan onze voeten openend.

De blauwe en oranje kleuren zijn intens, de witte kleuren zijn goudkleurig, de zwarte kleuren stralen vergankelijkheid uit. Deze nieuwe onderdompelingen in het kleurenlicht reinigen het netvlies tot op het bot waar de stadslandschappen wemelden van de extravagantie. Valery wordt rustiger en zijn werk straalt dat uit. 

From Dusk till Dawn is gratis te bezichtigen in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist. De foto-expo opent op 30 oktober en is tot en met 16 januari dagelijks open van 10 uur tot 19 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Knokke Heist of op Facebook.

Dit bericht werd geschreven door onze partners, Shoot is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in