Het is bij het maken van foto’s belangrijk om deze op een veilige plek te bewaren. Er zijn allerlei mogelijkheden om foto’s op te slaan, zodat er wat dat betreft keuze genoeg is.

Het is bij het maken van foto’s belangrijk om deze op een veilige plek te bewaren. Er zijn allerlei mogelijkheden om foto’s op te slaan, zodat er wat dat betreft keuze genoeg is. Het is bijvoorbeeld mogelijk om van een gratis online opslagdienst gebruik te maken. Je loopt dan echter al snel tegen het gebruik van de maximale capaciteit aan. Er komen in dat geval vervolgens alsnog kosten achteraf. Het is ook belangrijk om zowel aandacht aan het kostenaspect als aan de veiligheid te besteden. In dat kader komt VPS hosting daaraan zeker tegemoet. Ontdek hier meer over de kostenbesparende en veilige manier van foto’s opslaan.

Grote en veilige opslag met VPS

Eén van de voordelen van een VPS is dat je toegang hebt tot een grote opslag. Bovendien is een VPS betrouwbaar en veilig om data op te slaan. Je foto’s zijn zo in goede handen en zeker ook omdat er sprake is van het periodiek maken van een back-up. Zo heb je ook de zekerheid dat je foto’s niet verloren gaan. VPS hosting heeft in dat kader het voordeel dat je de server niet met anderen deelt. Bovendien profiteer je van de flexibiliteit, zoals met betrekking tot het snel kunnen opschalen. De kosten voor de grote en veilige opslag zijn relatief laag en werken met alle voordelen kostenbesparend.

Bewaren op externe harde schijf

Naast het online opslaan van foto’s wat heel voordelig is, zijn er ook mogelijkheden om je foto’s offline te bewaren. Dat kan bijvoorbeeld door de foto’s op te slaan op een externe harde schijf. In dat kader zijn er twee soorten harde schijven te onderscheiden. De Solid State Drive ofwel SSD werkt het snelst omdat deze geen bewegende delen bevat. De HDD is de traditionele harde schijf die vooral te gebruiken is als digitaal archief. De SSD heeft wat dat betreft het voordeel dat je de aanwezige bestanden ook kan aanpassen. De grootte speelt uiteraard nog een rol als je data op een externe harde schijf wenst te bewaren. Er is maar één kabel nodig als je een 2,5 inch schijf gebruikt. Bij een 3,5 inch schijf is de combinatie van een stopcontact en stroomkabel nodig. Dat is niet zo handig als je vaak onderweg bent en foto’s op wilt slaan. Verder is het bij een harde schijf zo dat je wel kans loopt dat de foto’s verloren gaan. Bijvoorbeeld als je de harde schijf kwijtraakt. Bij VPS hosting is dat niet mogelijk en sluit je dat risico uit.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in