DJI Drone Black Friday

Waar moet je op letten bij het fotograferen met een drone?

Foto’s maken met een drone is niets anders dan fotograferen in de lucht. Net als bij foto’s maken met een ‘gewoon’ toestel, is ook hierbij de compositie van belang. Zomaar een foto vanuit de lucht kan mooi zijn, maar een foto maken waarbij je echt oplet hoe het erop komt te staan biedt ook nu simpelweg veel meer waardevols. Hier enkele tips waar je op kan letten als je gaat fotograferen met je drone.

Weet alles over je drone

Waarschijnlijk een open deur, maar menigeen is er de mist mee ingegaan. Weet wat je drone allemaal wel en niet kan. Door exact te weten waar je apparaat toe in staat is, haal je er de mooiste resultaten uit. Een nieuwe drone kopen, bijvoorbeeld een Matrice Dji drone, is je eerst verdiepen in alles wat het in huis hebt. Ook als het niet je eerste toestel is. Want ieder type en merk heeft weer andere eigenschappen.

Scherpte

Uiteraard is ook nu de scherpte van de foto van belang. Een scherpe foto is nu eenmaal mooier én biedt meer mogelijkheden bij het eventuele bewerken voor diverse doeleinden.

Compositie

Zoals gezegd is de compositie van de foto van belang.  Waar wil je dat de focus op komt te liggen? Wil je een spannend geheel of juist een foto met hét onderwerp simpelweg in het midden. Hou ook nu in de gaten of je spannende details kunt uitlichten. Een bekende regel hierbij is de regel van derden. Pas deze ook toe op jouw dronefoto’s!

Zoek de juiste tijd van de dag op

Foto’s maken in het juiste licht geeft de mooiste resultaten. In de lucht zijn vooral de tijden net na zonsopkomst of voor zonsondergang bekend om mooie lichtinvallen en een warme gloed. Ook de lange schaduwen geven je foto’s een mooie sfeer!

Niet te hoog

Vanzelfsprekend zijn foto’s van grote hoogte interessant, maar eerlijk is eerlijk: ze zijn ook minder duidelijk wat ze juist weer minder spannend maakt. Maak je een hele serie foto’s? Dan is het natuurlijk ook een idee om juist in de hoogte te variëren. Daarnaast is eveneens de stand van fotograferen van belang. Een foto recht naar beneden geeft een heel andere sfeer dan een stand die meer naar een zijkant is gericht. Ook hierbij is variatie natuurlijk mooi.

Weet wat je wilt

Ga je een drone kopen, bedenk eerst wat je er allemaal mee wilt gaan doen. Pas dan kan je een juiste keuze maken. En alleen dan kom je niet voor teleurstellende situaties te staan. Kies je drone dan ook niet enkel en alleen op zijn vliegcapaciteiten, maar kijk serieus naar de mogelijkheden die het heeft wat betreft het maken van foto’s en video’s. Neem je genoegen met ‘leuke beelden’ of wil je professioneler aan de slag? Het hoeft waarschijnlijk niet gezegd te worden dat dit uiteraard terug te zien op je foto’s!

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in