MSI Prestige 15

Fotografie gaat verder dan het maken van foto’s. Nabewerking is een belangrijk onderdeel. Deze MSI laptop helpt daarbij.

Voor het nemen van foto’s heb je een standaard packing list: je camera, lenzen, statief, eventuele filters en waar nodig belichting. Maar de fotografie gaat verder dan het maken van foto’s, nabewerking is tegenwoordig de standaard. Het laatste kan nu nog gemakkelijker dan voorheen, met de nieuwe MSI Prestige 15 laptop. Mobiliteit en krachtige hardware in een dun jasje zorgen er voor dat deze laptop binnenkort standaard op je packing list staat.

Een krachtige notebook

Het bewerken van fotobestanden vereist enige rekenkracht van een laptop of pc. Deze rekenkracht heeft te maken met de meerdere lagen waar je in werkt en de hoeveelheid veranderingen die je toepast. Hoe meer lagen en veranderingen, hoe groter het bestand is waar je in werkt. Hierbij is het belangrijk dat je genoeg RAM-geheugen hebt om mee te werken. De MSI Prestige 15 komt standaard met 16 GB RAM, wat genoeg moet zijn voor bestanden tot 500 MB. Werk je met grotere bestanden, kan je de laptop ook gemakkelijk zelf upgraden naar 32 GB of zelfs 64 GB.

Wil je met Photoshop en Lightroom tegelijk werken, merk je vaak bij de huis-tuin-en-keuken laptops dat het niet zo soepel loopt als dat je zou willen. Een sterke processor is hier van belang. Door de meerdere cores van de Intel Core i7-processor in de Prestige 15, kan je meerdere Adobe programma’s zonder problemen tegelijk gebruiken.

Verder beschikt de MSI Prestige 15 ook over een dedicated videokaart van Nvidia, namelijk de GTX 1650 Max-Q. Waar je tot Photoshop CS4 eigenlijk geen videokaart nodig had, is het in de nieuwste versies steeds meer van belang. Imaging applications worden nu namelijk verwerkt door de videokaart, en niet door de processor. Denk hierbij aan inzoomen, draaien of schalen van je bestand. Ook 3D-toepassingen maken gebruik van de videokaart.

4K en 100% sRGB dekking

Bij het bewerken van je foto’s, wil je een beeldscherm met de beste (kleur)kwaliteit. De MSI Prestige 15 biedt in combinatie met een 4K-scherm in 15,6”-formaat met 100% sRGB-dekking en Delta E<2-accuratie. De laptop biedt dus een perfecte scherpte, waardoor je alle details van je foto zonder problemen kan zien. Daarnaast zorgt de 100% sRGB-dekking voor een compleet kleurbereik, zodat alle kleuren die je camera heeft waargenomen, ook op het scherm te zien zijn. De Delta E<2 zorgt er als laatste voor dat de kleuraccuratie perfect is.

Mobiliteit en strak design

Krachtige hardware is niet het enige dat belangrijk is bij het kopen van een laptop. De laptop moet ook fijn zijn om mee te nemen in je rugzak. Bij de MSI Prestige 15 hoef je je hierover geen zorgen te maken. De laptop maakt gebruik van een 16x16x16-formule. De Prestige 15 is 1,6 kg licht, 16 mm dik en de accu gaat 16 uur lang mee. Een zware oplader hoef je hierdoor ook niet meer mee te nemen.

Verder beschikt de laptop ook over een professioneel design, dat een goede uitstraling biedt als je buiten de deur aan het werk bent. Daarnaast zijn er genoeg aansluitingen aanwezig, zoals een mini-SDkaart lezer en niet één, maar twee keer Thunderbolt 3. Zo kan je overal je bestanden opslaan en overzetten en je gear opladen via de USB-C-poorten.

De MSI Prestige 15 is binnenkort verkrijgbaar bij de online winkels vanaf 1.499 euro. Naast de 15,6”-versie, biedt MSI ook een 14”-versie, de MSI Prestige 14. Wil je meer weten? Klik dan hier.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in