kus
Ingezonden door Paul Caroen

Voor de titel De kus bij het Pantheon liet de maker van dit beeld zich inspireren door Robert Doisneau. Lees hier onze mening.

Voor de titel liet de maker van dit beeld zich inspireren door Robert Doisneau. De invloed van de vermaarde Franse fotograaf reikt duidelijk verder, want ook hij registreerde het straatleven graag in zwart-wit. Bovendien vertelt deze foto een verhaal van licht ironische tegenstellingen in Doisneau-stijl: het amoureuze stel dat voor de ogen van de strenge fontein­dieren zijn liefde bezegelt.

Het vierkante formaat is goed ­gekozen: het versterkt de spanning tussen de onderwerpen. Helaas trekken de beesten de meeste aandacht, omdat zij groot en scherp zijn afgebeeld en het stel erg dicht aan de rand van de compositie staat.

De kus bij het Pantheon – Ingezonden door Paul Caroen (Nikon D300, f/8, 1/800, ISO 400, 45 mm fullframe-equivalent)

Advertentie

Benieuwd wat een professioneel fotograaf van jouw foto vindt? Stuur dan een foto in voor de rubriek ‘Het oordeel van …’ in Shoot. Gebruik hiervoor de uploadmodule op onze website.

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in