kerk
Ingezonden door Jan Verzelen

Voor het fotograferen in een kerk bij slechts een aantal waxinelichtjes heb je al snel een langere sluitertijd (en een statief) nodig.

Omdat de verlichting in de kerk van Huise-Kruisem van slechts enkele kaarsjes kwam, koos de fotograaf hier voor een lange sluitertijd. Ongetwijfeld kreeg hij hulp van een statief om het beeld bij deze instelling scherp te houden. Met een verder ­geopend diafragma (kleiner f-getal) had hij de belichtingstijd kunnen verkorten en bovendien voor wat meer dieptewerking en sfeer gezorgd. Zijn compositie met leidende lijnen is zeer krachtig.

Geen titel – Ingezonden door Jan Verzelen (Sony a7 III, f/16, 30, ISO 250, 50 mm). Bekijk meer van zijn foto’s op Instagram.

Benieuwd wat een professioneel fotograaf van jouw foto vindt? Stuur dan een foto in voor de rubriek ‘Het oordeel van …’ in Shoot. Gebruik hiervoor de uploadmodule op onze website.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in