nepal
Ingezonden door Germa van de Kamp

Deze fotograaf vroeg onze mening over haar foto van twee koopmannen in een lege straat in de hoofdstad van Nepal.

De fotograaf zag deze twee koopmannen in een lege straat in de hoofdstad van Nepal. En inderdaad, zoals ze schrijft, lijkt het duo nagenoeg emotieloos te wachten op wat komen gaat. Het beeld toont erg veel details. De keuze voor zwart-wit is een goede, omdat de foto mét kleurinformatie waarschijnlijk te overweldigend was geweest. Nu vormen de mannen een eerste aanknopingspunt om de rest van het beeld rustig te ontdekken. De waterflessen, de tekeningen op de luiken, de blik van de hond – ze vertellen allemaal een eigen verhaal en maken het tafereel boeiend.

Wait and see – Ingezonden door Germa van de Kamp (Sony a6500, f/3.2, 1/3200, ISO 400, 135 mm kleinbeeldequivalent). Bekijk meer van haar foto’s op Instagram.

Benieuwd wat een professioneel fotograaf van jouw foto vindt? Stuur dan een foto in voor de rubriek ‘Het oordeel van …’ in Shoot. Gebruik hiervoor de uploadmodule op onze website.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in