Carnaval
Ingezonden door Paul De Lepeleire

Deze carnavalsfoto geeft je een beetje een onheilspellend gevoel, maar heeft zeker zijn sterke kanten. Lees hier ons oordeel.

De fotograaf maakte dit beeld tijdens de laatste carnavalstoet in Zaventem. Knap van hem dat hij op afstand de focus zo goed op het oog heeft gepinpoint. Daarbij zorgde hij ook nog voor een pakkende uitsnede. De blauwe zweem geeft een onheilspellend gevoel, passend bij het kapsel dat aan een octopus doet denken. Een geheel zwarte achtergrond zou het beeld nog krachtiger maken, maar het is een hels karwei om dat met zo’n haarbos in de nabewerking voor elkaar te krijgen.

Carnaval Zaventem – Ingezonden door Paul De Lepeleire (Nikon D600, f/5.6, 1/400, ISO 800, 200 mm).

Benieuwd wat een professioneel fotograaf van jouw foto vindt? Stuur dan een foto in voor de rubriek ‘Het oordeel van …’ in Shoot. Gebruik hiervoor de uploadmodule op onze website.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in