Veerle
Ingezonden door Jan Vanhaecke

Dit portret van een vrouw met geschiedenis is niet helemaal scherp, maar is wel degelijk pakkend door de blik van het model.

Ondanks dat de scherpte niet honderd procent is – bij inzoomen lijkt het beeld wat bewogen – pakt dit portret wel degelijk. De uitsnede en kleine scherptediepte doen de ogen sterk uitkomen, de kleurschakering van de achtergrond zorgt ervoor dat het beeld niet saai wordt. Maar het is de blik van het model die het beeld de meeste zeggingskracht geeft: zie je daarin nu pijn, verdriet, trots, kracht – of een beetje van dat alles?

Veerle – Ingezonden door Jan Vanhaecke (Nikon D90, f/2.0, 1/60, ISO 200, 50 mm)

Benieuwd wat een professioneel fotograaf van jouw foto vindt? Stuur dan een foto in voor de rubriek ‘Het oordeel van …’ in Shoot. Gebruik hiervoor de uploadmodule op onze website.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in