oordeel
Ingezonden door Stephan Esprit

Deze fotograaf vroeg ons oordeel over zijn zwart-witfoto die ons met een dubbel gevoel achterlaat.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Het gebrek aan kleur, de cadrage en het vierkante formaat zorgen hier voor rust en een focus op het onderwerp. Dat krijgt de volle aandacht van je ogen door het licht dat op haar valt, terwijl haar omgeving veel donkerder is. De juiste inzet van scherptediepte versterkt dat. Het ontbreken van kleurtinten brengt ook een mistroostig gevoel. Dat doet je twijfelen: is deze vrouw hier achtergelaten of zit ze te genieten van het zonnetje?

Lonelyness – Ingezonden door Stephan Esprit (Canon 200D, f/7.1, 1/50, ISO, 95 mm full-frame equivalent). Bekijk meer van zijn foto’s op Instagram.

Benieuwd wat een professioneel fotograaf van jouw foto vindt? Stuur dan een foto in voor de rubriek ‘Het oordeel van …’ in Shoot. Gebruik hiervoor de uploadmodule op onze website.Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in