Auschwitz
Ingezonden door Robbe Demeulenaere

Met het concentratiekamp Auschwitz in de onscherpte en een bloeiende voorgrond scherp in beeld vertelt deze foto nog meer een verhaal.

We vinden het een mooi idee van de fotograaf om de focus eens niet op dit bekende gebouw van Auschwitz-Birkenau te leggen. Door juist de bloeiende voorgrond scherp in beeld te brengen, met het concentratiekamp zelf in de onscherpte, vertelt zijn foto nog meer een verhaal. Een verhaal uit onze geschiedenis dat we niet mogen vergeten, maar eigenlijk te gruwelijk is om helder te hebben. Door de zeer korte sluitertijd heeft hij overbelichting van de ondergaande zon tot een minimum weten te beperken.

Zonder titel – Ingezonden door Robbe Demeulenaere (Canon EOS 70D, f/3.5, 1/2000, ISO 125, 18 mm). Bekijk meer van zijn foto’s op Instagram.

Benieuwd wat een professioneel fotograaf van jouw foto vindt? Stuur dan een foto in voor de rubriek ‘Het oordeel van …’ in Shoot. Gebruik hiervoor de uploadmodule op onze website.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in