invallend licht


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Tegenwoordig kunnen we ook na de shoot nog veel aan een foto verbeteren. De lichtstrepen van het invallend licht van een venster zijn hier gesimuleerd in Photoshop. Het portret zelf was eerder gemaakt tegen een egale achtergrond. De strepen werken goed als leidende lijnen richting het mooi uitgelichte model, ze brengen dynamiek en diepte in de foto. Dit soort digitale trucs heeft moeite met gedetailleerde gebieden als haarpartijen. Dat manifesteert zich hier in het feit dat de originele achtergrond op sommige plekken (weliswaar nauwelijks) door het haar zichtbaar is.

Ingezonden door Victor Van Woensel (EXIF-gegevens onbekend) Bekijk meer van zijn foto’s op Instagram.

Benieuwd wat een professioneel fotograaf van jouw foto vindt? Stuur dan een foto in voor de rubriek ‘Het oordeel van …’ in Shoot. Gebruik hiervoor de uploadmodule op onze website.Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in