Touchdown
Ingezonden door Paul De Bie

Drie flitsers met een extreem korte flitstijd waren nodig om de razendsnelle koolmees zo schitterend te bevriezen.

Drie flitsers met een extreem korte flitstijd waren nodig om de razendsnelle koolmees zo schitterend te bevriezen. De belichting van onderen zorgt voor een sterk contrast met de diepzwarte achtergrond en een mooie zilverkleurige aflijning. Het laterale strijklicht laat de details van het verenkleed perfect uitkomen. Enkel inventiviteit volstaat bij dit soort beelden meestal niet. Ook geduld en doorzettingsvermogen komen erbij om de hoek kijken, want je hebt bijna altijd meerdere (lees: veel) pogingen nodig. De fotograaf mag zich gelukkig prijzen met al deze drie eigenschappen, want ze leverden een indrukwekkend beeld op.

Ingezonden door Paul De Bie (Olympus OM-D E-M5, f/10, 1/250, ISO 640, 190 mm kleinbeeldequivalent)

Benieuwd wat een professioneel fotograaf van jouw foto vindt? Stuur dan een foto in voor de rubriek ‘Het oordeel van …’ in Shoot. Gebruik hiervoor de uploadmodule op onze website.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in