Bewakers
Ingezonden door Erik Remans (Nikon D750, f/4.5, 1/40, ISO 200, 28 mm)

Ondanks de titel leiden de lijnen en scherpstelling op deze foto je ogen niet direct naar de bewakers van deze trap.

Door de leidende lijnen van de trap en het felle licht achter de uitgang trekken niet de bewakers, maar de man en vrouw de meeste aandacht op deze foto. Liefst was daarom op hen scherpgesteld. De titelgevers van het beeld vind je pas na langer kijken; ze zitten ook wel erg krap aan de rand en in het donker. Zij deden de fotograaf denken aan sfinxen uit het oude Egypte. Met een minder geopend diafragma had hij voor een scherper totaalbeeld kunnen zorgen; dan had hij waarschijnlijk vanop statief moeten fotograferen. Daarmee had hij direct ook kunnen zorgen dat het beeld beter waterpas was.

Ingezonden door Erik Remans (Nikon D750, f/4.5, 1/40, ISO 200, 28 mm)

Benieuwd wat een professioneel fotograaf van jouw foto vindt? Stuur dan een foto in voor de rubriek ‘Het oordeel van …’ in Shoot. Gebruik hiervoor de uploadmodule op onze website.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in