Middelheimpark

Mark Mertens stuurde zijn foto Middelheimpark, gemaakt op een zwoele septemberavond, op voor een deskundig oordeel van Shoot.

In het Middelheimpark zag de fotograaf op een zwoele septemberavond de weerspiegeling van kasteel Den Brandt in het water rond het monumentale beeld van de drie danseressen. Hij stelde een lange belichting in en fotografeerde met een zelfontspanner en zijn camera op een gorillapod. Dat leverde dit scherpe, chique beeld op dat weer eens wat anders is dan de meeste foto’s van dit bekende kasteel. De belichting laat veel details zien, al zijn de lichten lichtjes uitgebeten. Wellicht was het nóg mooier geweest om voor een totale symmetrie te gaan, zodat er minder loos water in de voorgrond te zien was.

Ingezonden door Mark Mertens (Sony RX100 IV , f/7.1, 13, ISO 100, 24 mm kleinbeeldequivalent)

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in