EOS R100 met nekband

Canon heeft deze week de EOS R100 gelanceerd, een compacte camera voor fotografieliefhebbers die op zoek zijn naar een combinatie van beeldkwaliteit en eenvoudige bediening.

De camera is zeer licht en Canon zet hem daarom in de markt voor avonturen met het hele gezin. De EOS R100 is uitgerust met een 24,1 megapixel APS-C sensor. De camera is voorzien van Dual Pixel CMOS AF, dezelfde als die te vinden is in de Canon EOS R range. Daardoor kunnen gebruikers rekenen op snelle en nauwkeurige onderwerpdetectie, inclusief eye-tracking bij foto en video.

De EOS R100 biedt continu-opnamen tot 6,5 fps met One Shot AF en 3,5 fps met Continuous AF. Met de mogelijkheid om opnamen te maken bij weinig licht en een aangenaam bokeh-effect te creëren waarbij de achtergrond vloeiend wordt verzacht, kunnen gebruikers hun onderwerp isoleren. Daarnaast levert de camera 4K 25p video en men kan ook opnemen in Full HD aan 60 fps of 120 fps bij een resolutie van 720p voor slow-motion beelden.

Canon EOS R100 Body

De EOS R100 is ontworpen met het oog op draagbaarheid. Met een gewicht van 356 gram is deze camera kleiner dan de meeste systeemcamera’s en spiegelreflexcamera’s, waardoor hij zeer geschikt is voor onderweg. De greep, elektronische zoeker, intuïtieve bediening en begeleide gebruikersinterface moeten gebruikers in staat stellen om zelf als gezinsfotograaf aan de slag te gaan, zonder dat ze een professional hoeven te zijn. Dankzij de creatieve assist-functie kunnen gebruikers eenvoudig de achtergrondonscherpte, helderheid, contrast en kleurbalans aanpassen, waardoor ze hun creatieve visie kunnen realiseren.

Advertentie

EOS R100 in handen

Connectiviteit is een belangrijk aspect van de EOS R100. Met Wi-Fi en always-on Bluetooth kunnen gebruikers foto’s en video’s overzetten naar hun smartphone met de Canon Camera Connect-app om ze direct te delen. Daarnaast kunnen gebruikers de camera op afstand bedienen en de Bluetooth-verbinding maakt eenvoudige bediening met de BR-E1 afstandsbediening of een smartphone mogelijk.

Prijs en beschikbaarheid

De Canon EOS R100 is verkrijgbaar vanaf juni en wordt geleverd in een camerakit met de RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM-lens voor een verkoopadviesprijs van €719.

Canon RF 28mm F2.8 STM

Daarnaast heeft Canon ook de RF 28mm F2.8 STM-lens gelanceerd, het kleinste en lichtste objectief in de Canon RF-serie. Met een compact formaat en een snel maximaal diafragma van F2.8 is deze lens ideaal voor reis- en straatfotografen. De RF 28mm F2.8 STM-lens is vanaf juli verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €389.

Canon RF 28mm F2.8 STM lens
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in