DPReview PetaPixel

Fotografiewebsite DPRreview houdt op te bestaan. Amazon heeft besloten de 25 jaar oude website offline te halen.

Het redactieteam van DPReview schrijft dat het ‘einde van een tijdperk’ in zicht is. Na bijna 25 jaar is het besluit gevallen de website uit de lucht te halen. DPReview’s General Manager Scott Everett stelt dat het besluit onderdeel is van bezuinigingen bij Amazon. Voor die besparingen ontslaag Amazon 18.000 medewerkers. Amazon noemde in zijn aankondiging niet direct dat de site ook getroffen zou worden, en noemde enkel dat de meeste ontslagen zouden vallen in de ‘Amazon Stores en People, Experience en Technology’-afdelingen.

Geen nieuwe content

De website zal nog een ‘beperkte tijd’ online blijven alvorens hij definitief offline gaat. Everett laat weten dat het redactieteam na 10 april geen nieuwe content plaatst. Ook kunnen lezers artikelen op de site nadien niet meer van commentaar voorzien. Gebruikers kunnen eigen content tot 6 april opvragen bij Amazon via de data-request-webpagina.

10 april kenmerkt ook meteen het einde van het YouTube-kanaal van DPReview. Of de video’s op dit kanaal blijven staan of dat deze verdwijnen is niet bekendgemaakt. Het duo dat sinds vijf jaar video’s produceert voor het kanaal, Chris Niccolls en Jordan Drake, hebben ondertussen bekendgemaakt dat zij video content zullen brengen op het YouTube-kanaal van PetaPixel.

Advertentie

Everett sluit het bericht af met een dankwoord voor de steun van de community. Naast nieuws en reviews, stond DPReview vooral bekend om zijn community voor cameraliefhebbers. Forumleden konden onder meer fotosamples delen van specifieke camera’s.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in