DJI introduceert de O3 Air Unit, waarmee je ook met niet-DJI drones vanuit FPV kunt vliegen. Hoe dat werkt? Dat letten we je graag uit.

First Person View

In maart 2021 kwam DJI met hun eerste FPV-drone, die dit jaar een opvolger kreeg met de DJI Avata. Inmiddels heeft DJI de techniek van de Avata verpakt in een aparte unit, waardoor je verschillende platforms van derden kunt laten vliegen met de O3 Air Unit.

Compacte unit

De 0# Air Unit is vrij compact: de camera is slechts 21,2 × 20 × 19,5 mm groot en is identiek aan het model waar de DJI Avata gebruik van maakt. Dat houdt in dat je de beschikking hebt over 48MP Type 1/1.7 sensor met een vast F2.8 diafragma en een superbrede 155º kijkhoek. Je kunt tot 4K/60p filmen, inclusief de toepassing voor de D-Cinelike-kleurmodus. Maar dat is niet alles: je hebt ook een zendsysteem nodig. Deze is 32,5 × 30,5 × 14,5 mm groot en weegt 36 gram. De zender gebruikt het O3+-systeem van DJI en zend 1080/100p door naar de ontvanger, met een maximale transmissiesnelheid van 50 Mbps. De zender heeft een bereik van 10 km.

Kijkend door je bril

De O3 Air Unit is compatibel met de DJI FPV Goggles V2, die samen met de originele DJI FPV-drone werd geïntroduceerd, alsook de Goggles 2, die tegelijk met de Avata het levenslicht zag. De laatstgenoemde FPV-bril heeft een touchscreen, een vervangbare schuimrand die lichtlekkage vermindert en een ingebouwde dioptrie-instelling van +2.0 tot -8.0. Je kunt ook gebruikmaken van DJI’s FPV Remote Controller 2 om in de handmatige modus te vliegen.

Advertentie

Andere extra functies zijn onder meer:

  • RockSteady EIS-technologie (Electronic Image Stabilization) voor vloeiender beeldmateriaal.
  • Licht van gewicht en compact.
  • 2,7K/120p slow-motionvideo.
  • Vloeiende overdracht via vlaggenschipalgoritme dat de vloeiendheid van livebeelden en minimale latentie verbetert.
  • Kaartlezermodus via USB-aansluiting voor snel lezen van bestanden.
  • 20 GB ingebouwde opslag in de transmissiemodule.

Prijs en beschikbaarheid

De DJI O3 Air Unit is vandaag beschikbaar voor 249 euro. De set bestaat uit de cameramodule, transmissiemodule, antenne en 3-in-1-kabel. DJI Goggles 2 is verkrijgbaar voor 569 euro en bestaat uit de bril, accu, brilmontuur, schermbeschermer, hoofdband, voedingskabel, dual-band antenne en OTG-kabel.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in