Leica komt met een nieuwe multifunctionele camera-accessoire: een nappaleer wikkeldoek voor je camera. Een luxe bescherming voor je kostbare camera.

Wikkeldoek als camerahoes

Hoewel de meeste fotografen hun camera gewoon in een cameratas stoppen, is er wel degelijk een markt voor wikkeldoeken. Met name high-end fabrikanten, zoals Phase One of Hasselblad, adviseren om camera’s of lenzen niet alleen in gewatteerde cameratassen te bewaren, maar leverden vroeger ook een stoffen wikkel bij camera’s of lenzen om een extra laag beveiliging te bieden.

Nappa lederen Leica camerahoes

Leica brengt de wikkeldoek weer naar voren met deze luxe camera-accessoire. Nappaleer is een zacht en soepel leer, afkomstig van kalfslammeren en geitjes. Lieva maakt ze van Italiaanse schapenvacht, waarbij Leica claimt dat de doeken worden gemaakt in samenwerking met een partner die een 180-jarige traditie heeft in het maken van handgemaakte lederen producten. Hoewel de doek van 45×45 cm is gemaakt om je Leica camera te beschermen, kun je hem ook gebruiken voor andere voorwerpen. Je kunt de doek op zijn plek houden met een elastische band, die aan de doek zit gehecht.

“Met zijn zijdezachte gevoel, praktische functionaliteit en elegante Leica-ontwerp is deze veelzijdige inpakdoek een stijlvol en duurzaam accessoire”, zegt Leica.

Advertentie

Restjes gebruiken

De rest-stukken die zijn weggesneden om de stof te maken, worden niet weggegooid: ze worden gebruikt in de Leica Visoflex 2. De Visoflex 2 is een beschermhoes voor het optionele zoekeraccessoire, waarbij je hem altijd paraat kunt hebben. Het leer is in beide gevallen behandeld om stof af te stoten, maar zal na verloop van tijd een patina vormen die het een karakteristieke uitstraling geeft.

Het leren wikkeldoek en de Visoflex 2-hoes zijn vanaf vandaag rechtstreeks bij Leica verkrijgbaar. De wikkeldoek is te koop voor 150 euro, terwijl de Visoflex 2-hoes 130 kost.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in