Nextorage presenteerde zijn nieuwe lijn geheugenkaarten, met een indrukwekkende leessnelheid van 1950 MB/s: dit zijn op dit moment de hoogste snelheden die ooit behaald zijn!

Interne resultaten

Vooralsnog moeten we het echter doen met de resultaten van de interne tests van Nextorage, hoewel die zeker veelbelovend zijn. De kaarten uit de B1 Pro-serie halen lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 1950 MB/s en 1900 MB/s, met VPG400-ondersteuning (wat betekent dat de datasnelheid gegarandeerd niet onder de 400 MB/s komt). De kaarten worden waarschijnlijk eerst in Japan verkocht, maar de rest van de wereld zal absoluut snel volgen.

Van de troon gestoten

Op dit moment staat de Lexar Professional CFexpress Type B Card DIAMOND-serie boven aan de lijsten als het aankomt op snelheid. Deze geheugenkaarten halen lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 1900 MB/s en 1700 MB/s. Hoewel je in de praktijk weinig zult merken van die extra 50 MB/s op de leessnelheid en zelfs 200 MB/s op de schrijfsnelheid, is het voor veel fabrikanten toch een hoger doel om op de troon te mogen zitten.

Energiezuinig

Volgens Nextorage gebruiken de kaarten Dynamic Auto Power Save, een energiebesparende technologie die volgens het bedrijf ‘het stroomverbruik met 68% kan verminderen’. Naast het besparen van batterijvermogen, zegt Nextorage dat dit ook de hoeveelheid warmte die de kaart genereert beperkt. Daardoor zou je bijvoorbeeld langer kunnen blijven filmen op hogere resoluties. Op basis van de specificaties lijkt het erop dat de piekoverdrachtssnelheden tijdens video-opnamen zullen worden beperkt, waardoor de geheugenkaart minder warmte zal produceren.

De kaarten uit de B1 Pro-serie van Nextorage zijn verkrijgbaar in een capaciteit van 165 GB, 330 GB, 660 GB en 1330 GB, voor respectievelijk ongeveer 192 USD, 430 USD, 715 USD en 1430 USD.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in