Hoewel je fabrikanten niets minder dan het beste wenst, kan het soms ook té goed gaan: Fujifilm gaf aan dat het de bestellingen van de X100V niet meer kan verwerken!

Te populair

De Fujifilm X100V APS-C digitale camera werd in februari 2020 aangekondigd. Het is een ontzettend compact model, met een indrukwekkende beeldkwaliteit: een gouden combinatie, wat hem één van de meer gewilde toestellen ter wereld maakt. Het was al regelmatig zo dat retailketens het product op nabestelling moesten verkopen. Op verschillende marktplatformen worden ze zelfs al aangeboden voor 1400-2100 USD. Nu, bijna drie jaar later, moet Fujifilm Japan aan de rem trekken, aangezien het te veel backorders heeft voor dit model, aldus FujiRumors.

Too big in Japan

Fujirumors deelde een vermeend persbericht (wat nog niet zichtbaar is op de website van Fujifilm). Daarin staat: ‘we hebben bestellingen ontvangen die ons aanvankelijke plan ruimschoots overtroffen, en we kunnen de aanvoer van producten niet bijhouden, dus zullen we tijdelijk stoppen bestellingen aannemen vanaf vandaag.’ Gezien de rest van het persbericht lijkt het er op dat deze tijdelijke stopzetting van nieuwe bestellingen alleen gevolgen zal hebben voor de Japanse markt. We zullen zien of het ook voor onze regio gevolgen zal hebben.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in