Canon komt met een nieuwe telg in de EOS R6-reeks: de EOS R6 Mark II. Deze hybride full-frame camera is de eerste EOS R-serie full-frame systeemcamera die de stap naar de tweede generatie te zetten.

Geavanceerde camera

De EOS R6 Mark II-camera positioneert zichzelf tussen de professionele modellen en die voor amateurs. Deze prosumer-camera is dan ook geschikt voor de beginnend professional of de gevorderde amateur, wat je onder andere terugziet in de gebruiksvriendelijke functies. Met deze camera hoef je geen moment meer te missen, of het nu gaat om fotografie of videografie. Door het veelzijdige aanbod aan functies zal de R6 Mark II in vrijwel ieder genre te gebruiken zijn, van portret en landschap, tot sport en wildlife. 

Specificaties van de Canon EOS R6 Mark II

De EOS R6 Mark II biedt een aantal verbeterde video- en fotofuncties, zoals beeldstabilisatie in de body en komt filmers tegemoet met een gecontroleerde scherpstelling. “Als filmmaker die altijd in beweging is, heb ik een camera nodig die ik in een groot aantal omgevingen kan vertrouwen en die mijn snelle manier van fotograferen bij kan houden, en de nieuwe Canon EOS R6 Mark II doet precies dat.” zei Canon Co-Lab Creator, Sam Newton.

Naast het compacte formaat en gebruiksgemak beschikt de EOS R6 Mark II camera ook over:

  • 24,2 megapixels, fullframe sensor
  • 4K 59.94p video-opname
  • Externe 6K RAW-video-opname / Interne 4K-video-opname oversampled van 6K
  • Burst-opnamen met hoge snelheid (12 fps met mechanische sluiter, 40 fps met elektronische sluiter)
  • Canon Log 3 vergroot het dynamisch bereik
  • Autofocus (AF): nauwkeurige onderwerpdetectie met instellingen voor mensen, dieren, voertuigen en automatische detectie
  • Paarden, treinen en vliegtuigen zijn nieuw detecteerbaar, dankzij deep learning-technologie
  • Continue filmopname van meer dan 30 minuten
  • In-body beeldstabilisatie even effectief als tot 8 stops snellere sluitertijd

De Canon EOS R6 Mark II zal eind november verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 2929 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in