Een nieuwe op AI gebaseerde verwerkingseenheid in combinatie met een 61 MP-sensor en BIONZ XR-beeldverwerkingsprocessor helpt de Alpha 7RV om "de beste beeldkwaliteit ooit voor een Alpha-body" te bieden.

Sony legt de lat behoorlijk hoog met het nieuwe model binnen de Alpha R-serie. De grootste innovatie in dit model is wel de nieuwe AI-verwerkingseenheid, die zich volledig richt op AI-gebaseerde beeldherkenning. Ook is dit model de eerste R-serie full-frame camera die beschikt over de krachtige BIONZ XR-beeldverwerkingsengine. Volgens Sony zou dit revolutionaire resultaten opleveren op het gebied van onderwerpherkenning en het vastleggen van zowel foto’s als video.

Altijd scherp

De belangrijkste nieuwe functie is wel de AF met geavanceerde onderwerpherkenning. Dankzij die nieuwe AI-verwerkingseenheid, die deep learning ondersteund, is de onderwerpherkenning beter dan ooit. Zo gebruikt de processor gedetailleerde informatie over de schatting van menselijke poses om de nauwkeurigheid van de onderwerpherkenning van de camera te verbeteren en een maximale scherpte te produceren. De onderwerpherkenning is ook uitgebreid met verschillende nieuwe onderwerptypen, waarbij de volledige lijst nu mens, dier/vogel, dier, vogel, insect, auto/trein en vliegtuig omvat.

Videoproductie

De Sony Alpha 7RV levert maximaal 8Ki 24/25p-video, 4K-video oversampled van 6,2K zonder binning, een zeer efficiënte MPEG-H HEVC/H.265-codec, intra-opname, 10-bits 4:2:2-opname en meer voor een hoog beeldkwaliteit en flexibele bewerkingsmogelijkheden. Uiteraard is er ook ‘breathingcompensatie’ aanwezig, naast in-body beeldstabilisatie van maximaal 8 stops bij fotografie. Het nieuwe stabilisatie-algoritme is verbeterd en kan controle uitvoeren tot op de pixel nauwkeurig, waarbij volledig gebruik wordt gemaakt van de 61-megapixel resolutie. Het model is compatible met bepaalde lenzen met ingebouwde beeldstabilisatie, voor een nog betere stabilisatie. Het is mogelijk om camerametadata te gebruiken voor nabewerking.

Advertentie

Pixel shift

De nieuwe Sony full-frame camera biedt ook verbeterde Pixel Shift Multi Shooting. Daarbij worden maximaal 16 foto’s, die een paar pixels van elkaar verschillen, met elkaar gecombineerd op de computer. Zo ontstaat een foto van een indrukwekkende 240,8 megapixels. Met behulp van de nieuwste versie van de Imaging Edge Desktop worden kleine bewegingen op pixelniveau, zoals een verschuiving in de positie van het onderwerp of bladeren aan een boom, automatisch gedetecteerd en gecorrigeerd, zodat een perfecte foto wordt bereikt.

Verbeterde functies

Behalve de geavanceerde AI-technologie zijn veel geliefde functies van andere camera’s in Sony’s Alpha-serie nu ook aan de Alpha 7RV toegevoegd en zelfs verbeterd:

  • Continue Real-time Tracking
  • Sneller en nauwkeuriger AF-systeem
  • Fotograferen tot 10 fps met AF/AE-tracking
  • Stil-fotograferen tot 7 fps
  • Continu fotograferen tot maximaal 583 gecomprimeerde RAW-afbeeldingen bij hoge snelheid

De Alpha 7RV beschikt daarnaast over scherpstelfuncties die een hoge resolutie ondersteunen, zoals fulltime DMF (direct manual focus) en focus bracketing. Focus bracketing is een veelgevraagde functie die het stacken van foto’s op basis van focus mogelijk maakt.

Sensorgevoeligheid

De Alpha 7RV is uitgerust met de nieuwste BIONZ XR-beeldverwerkingsengine en een 35 mm full-frame back-illuminated Exmor R CMOS-beeldsensor met ongeveer 61,0 miljoen effectieve megapixels. De BIONZ XR zorgt ervoor dat de sensor van de camera volledig wordt benut om tot dusver de hoogste resolutie bij lage gevoeligheid in de Alpha-serie te leveren. Dit maakt gevoeligheidsinstellingen mogelijk van ISO 100 tot ISO 32000 voor zowel foto’s als films en levert een breed dynamisch bereik met 15 stops voor foto’s.

Voor professionals

Een nieuwe 4-assige multi-angle LCD-monitor wordt gebruikt voor het maken van composities en het bedienen van de camera (het scherm is aanraakgevoelig). Daarnaast kun je gebruikmaken van een elektronische zoeker met een resolutie van 9,44 miljoen pixels. De Sony Alpha 7RV bevat ook twee CFexpress Type A/SDXC-compatibele mediaslots. Professionals kunnen dankzij de Alpha 7RV bovendien hun workflow optimaliseren met een bijgewerkte connectiviteit. Gegevens kunnen op hoge snelheid worden overgezet via wifi of een bekabelde SuperSpeed USB 10Gbps-verbinding via een USB-C-poort. Naast efficiënte opnamen op afstand en transfers van foto- en videobestanden, ondersteunen nieuwe USB-streamingfuncties UVC/UACstreaming vanaf de camera in 4K (QFHD) met audio.

De nieuwe Alpha 7RV zal verkrijgbaar zijn in de Benelux bij een groot aantal erkende Sony dealers voor €4500.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in